Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

torsdag 24 september 2009

Scooteristen 68


Parkerar Vespan. Rensar brevlådan, rusar in. River raskt upp det emotsedda kuvertet från Svenska Scooterklubben. Klistermärken, pins och patch trillar ur tillsammans med nya Scooteristen, nummer sextioåtta i ordningen. Blir extra glad att min nya scooter får pryda omslaget, som jag fotograferat vid Bönan utanför Gävle.

Som vanligt har Christina och Åsa mekat ihop ett superschysst nummer av alla artiklar och idéer som mailats fram och tillbaka mellan oss i redaktionen under sensommaren. Innan jag släcker lampan ikväll ska jag ta på mig Harringtonjackan, Trimma till månen, Åka Öresund runt och Köra fel men komma rätt. Bli medlem du också, så förstår du vad jag menar :-)

Lyssna på: Louisiana Red "Ride On Red" (Fats Domino & The Rhythm & Blues Friends, 2009)

Lunchlycka


Jag möter en bubblande glad Rolf på Kafé Spegeln. Han har tagit med sig en bild på sin drömscooter, en grön NSU Prima från 1957, som blivit verklighet och ska hämtas i helgen. Åh, känslan! Jag går upp i spinn jag med. Gävle Scooters har precis blivit en medlem lyckligare. Vi firar med läskernas läsk, Trocadero. Läskigt god.

Lyssna på: A Tribe Called Quest "Rock Rock Y'all"
(The Love Movement, 1998)

onsdag 23 september 2009

Vespamore


Min kära Vespa och jag. En helt vanlig, underbar dag.

Lyssna på: Jamie Barnett "It's A Beautiful Day" (I Love To Ride My Bike)

lördag 19 september 2009

Oh Siouxsie!


Med den bästa versionen av Iggy Pops passagerardänga på repeat i skallen var jag bara tvungen att lämna parkan i garderoben och dra på mig randigt a'la Siouxsie Sioux, mina smalaste jeans, skinnjackan och vita Converse. Ingen aning om vart att åka, bara ut på en sväng med Vespan i det helt sjuka vädret, galet varmt!

Stannade till och loppisfyndade på Erikshjälpen, två fina schalar. Hittade mamma i vimlet bland alla klädställningar. Snällmamma betalade. Drog vidare och mötte upp med Magnus på spikfabrikens loppis. Lade en guldpeng på en vinyl med en av dom i mitt tycke roligaste TV-serierna från england, Not The 9 O'Clock News. Rundade av med en dubbel espresso på Kafé Spegeln innan jag susade hem på min älskade LX. Lovely lördag.

Lyssna på: Siouxsie & The Banshees "The Passenger" (Through the Looking Glass, 1987)

torsdag 17 september 2009

Solbad


Sommaren är inte över, det går fortfarande att bada. I solen, på morgonen. På Vespan, på väg till jobbet. Lycka stavas LX, sanna mina ord.

Lyssna på: Louis Armstrong "On the Sunny Side of the Street" (1934)

tisdag 15 september 2009

Bra, bättre, Bibbi


Det var veckor sedan jag tog en lunch på Spegeln. Fick en supersnygg originalskjorta från Ben Sherman av kaféägare Magnus i försenad 35-årspresent, tillverkad nångång samma årtioende som jag är född. Väldigt snällt eftersom jag helst inte firar min egen födelsedag. Men jag ska inte sticka under nån av stolarna med att jag blev lite glad ändå!

Magnus dotter höll mig sällskap över bulgursalladen med parmaskinka. Vi snackade Nintendo DS Light VS Game Boy-kompatibilitet och tog en kaffe ihop. Bibbi är nio år. Skarp, rolig och duktig på att fotografera är hon också - tog den fina bilden på mig med espresson. Bibbi gjorde min dag.

Lyssna på: The Who "The Kids Are Alright" (My Generation, 1965)

torsdag 10 september 2009

Scooterträff Svartviksstugan


Jag hade samlat ihop Gävle Scooters för lite grillmys vid Svartviksstugan i Sandviken. Den här kvällen blev vi fjorton som åkte tillsammans, med väskorna fyllda med korv, genomfrusen fläskfile och diverse tillbehör!
Det blev en av dom mest stämningsfyllda träffarna den här sommaren tycker jag. Tror alla håller med :-)


Det är härligt att åka med det här gänget!


Mirco, Magnus och dom andra anländer med solen i ögonen!


Några av Vesporna vid Svartviksstugan - PX, Popolino, Rally, LX, P200


Lasse Winberg tog genast tag i materialinsamling till elden!


Bigge, Lennart och Tomas gillar läget!


Öjaren låg spegelblank och brasan sprakade härligt!


Från vänster: Gösta, Lars W, Erik, Bigge, Stig-Urban, Lennart, Lasse S, Magnus, Janne, Mirco, Börje, Tomas


Erik, Magnus, Janne och Stig-Urban steker sig i oset och kvällssolen!


Mirco grillar korv. Jag grillar Clarks.

Lyssna på: Eddie Harris "Lovely Is Today" (Plug Me In, 1968)

tisdag 8 september 2009

Tre hundra mil passerade


Alla uppskattar god service. Och snabb service. Vad skönt det är när man som jag inte är nån mek att tala om, och lämnar Vespan vid lunch och plockar upp den, servad och klar efter jobbet. Ready, steady, go!
Tack för det, Bike Center.

Lyssna på: The Who "I Can See for Miles" (The Who Sell Out, 1967)

måndag 7 september 2009

Grillträff


Ingen rök utan eld. Ingen grillträff utan affisch! Gävle Scooters drar till Svartviksstugan, Högbo Bruk på torsdag för lite snack(s) vid lägerelden. Klart man måste svänga ihop nåt som lockar, tänkte jag. Så blev det.

lördag 5 september 2009

Mod VS Rocker


Det skulle bli årets fight. Linjen var dragen. The Jam VS The King. Boots VS Desert Boots. Paj VS parka. Mor VS Son. Men det blev istället en kanonfin dag med utflykt på Vespan till Spikfabrikens loppis och fikamys på Nybo café i avslappnad 50-talsmiljö. Precis som både jag och rockmorsan gillar.


The Jam VS The King


Boots VS Desert Boots


Paj VS Parka


Mor VS Son


Pussel VS Läggspel


Police VS Villains


Waffles VS Coffee


Foto: Örjan Edlund
The Mod and The Rocker. Hemma igen på mammas gata!

Lyssna på: Elvis Presley "Suspicious Minds" (Suspicious Minds, 1969)

fredag 4 september 2009

Födelsedagsphirande


Vi firar mammas födelsedag på favoritrestaurangen. Och samtidigt min trettifemte, som egentligen infaller nästa onsdag. Jag fick en schysst dubbel-CD av rara mor och far. Delad glädje är quadroglädje!

Lyssna på: The Who "The Punk And The Godfather" (Quadrophenia, 1973)

Vespavandringen


Sommarens sista stadsvandring - Vespavandring med konstpaus - kom allt närmare. På scooter eller valfritt fordon skulle jag och Bigge ta med deltagarna till ett antal platser i Gävle för att få en konstnärlig upplevelse och kanske se en annan del av stan! Ett udda kombination kan tyckas, skulle det komma några? Det var frågan.


En och en rullade dom in och totalt kom 18 scooterister varav flera nya ansikten för oss i Gävle Scooters, mycket glädjande! Cirka 25 personer deltog i vandringen i den ljuva sommarkvällen. Kanske årets sista? Snart är hösten över oss.




Calle Bergström från Gävle Konstcentrum berättade om Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans Spöken som likt formade av gas tar sig genom väggarna på den stora retorten och ut på gasklockeområdet! Vi fick höra om hur konstnärerna inspirerats av föreställningen Amledo med Tomas Di Leva i huvudrollen, som spelats här för många år sedan. Och roliga anekdoter om när verken skulle monteras, underhållande!


Efter Gasklockorna åkte vi tillsammans till stadsdelen Öster där konstnären Rolfcarlwerner med sitt spraymåleri smyckat sex fasader hittills i sommar, på uppdrag av Gavlegårdarna. Totalt kommer tio till tolv konstverk att uppföras.


Rolf (i mitten) tog med oss runt i området och berättade på ett personligt och levande sätt inför en intresserad och hänförd publik!


Varje motiv är noga utvalt för den specifika platsen


De boende på öster utgör motiven. Här är det hundarna i fokus


En mås sträcker ut vingarna likt fågel fenix. Det lyser och sprakar om konstverken!


Sedan tog vi oss ut till den gamla tippen, som av konstnären Hans Limbus Tjörneryd förklarats som ett konstverk över vårt kulturarv! Från tippen slingrade sig karavanen ner för backen och fram till ALAM - Avan Limbus Art Museum.


Scooteristerna Gerd och Östen fick höra ...


... Bigge berätta om platsen och sedan Hans Limbus Tjörneryd själv, på perfekt lina från Brasilien, på ett väldigt spännande, roligt och underhållande sätt berätta om sina Vespaturer från Gävle med slutmål: Afrika!


Som en hyllning till Expedition Sweden - Africa grävde vi i Gävle Scooters ner fem föremål vid den femte monoliten!


Foto: Dan Magnusson
I lådan som vi grävde ner låg föremål som representerade olika delar i Hans resa: en handske, en tom plånbok, tonfisk, ett par glösogon med endast ett glas och en bensinindränkt macka! Dessutom utnämde vi Hans Limbus Tjörneryd till livstids hedersmedlem i Gävle Scooters. Hans var rörd, i andra ändan telefonen.


Solen gick ner och vi fick höra Calle Bergström berätta lite om stadsvandringen sista mål ...


Foto: Rolf Gustafsson
Carin Ellbergs Det femte elementet, som vi åkte fem varv runt och därefter officiellt upplöste Vespavandringen!