Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

söndag 27 december 2009

Gångbar stil


Några av mina älskade Clarks började se vissna ut, dels dom svarta jodphurs som jag haft i nästan tre år, men även det senaste Desert boots-förvärvet i brunt läder som slipats ner under den gångna scootersäsongen. Tur att det finns en riktig skomakare i Hans Andersson på söder i Gävle som kan rädda upp situationen!

Det roliga med att ta hjälp av Hans är att man också får sig en liten gratislektion i skomakeriets ädla konst. För konst är det. När man ska hämta sina skor har dom inte bara blivit reparerade utan dessutom uppgraderade! Bättre grepp, men samma sköna känsla. Känsla för att välja rätt material, det är det som gör att man väljer Hans.

När vi nu flyttar till Gotland funderar jag skarpt på att skicka upp mina andra skor till honom varefter dom slits. Det kommer vara värt varenda krona och fraktkostnaden. För ett par ingångna skor med förnyad livslängd är bättre än ett par nya tycker jag!

Lyssna på: The Hives "Walk Idiot Walk" (Tyrannosaurus Hives, 2004)

fredag 18 december 2009

Kul i kulan


Nedräkningen har börjat på riktigt. Idag var det sista arbetsdagen med några av kollegorna. På eftermiddagen kom yrvädret Erik förbi och fikade en stund med mig. Jag fick en grymt rolig present av honom som jag ska ha på mitt nya arbetsrum i Visby. I bakgrunden skymtar Pelle Forshed & Stefan Thungrens sköna seriestripp "Stockholmsnatt" om misslyckade subkulturer: Sjömods. Välkommen ombord, som man säger i Gävle. Hoppas jag inte blir sjösjuk på båten över till Gotland, säger jag.

Lyssna på: Glasvegas "A Snowflake Fell (And It Felt Like A Kiss)", 2008

måndag 14 december 2009

Hyllvärmare


Det ryktas om en massa snö i natt, så jag plockade ur batteriet och lade det på hyllan. Dags och ladda för nästa säsong med juleskum, must och slappande framför TV:n istället. Årets sista tur på Vespan skrevs fredag 11 december, fem veckor senare än förra året. Välkommen, vintern.

Lyssna på: Sigur Rós "Ný Batterí" (Ný Batterí, 2000)

söndag 13 december 2009

Scooteristen 69


En av dom absolut roligaste scooterhändelserna det här året var stadsvandringen med konsttema som vi genomförde tillsammans med konstnärer och kulturarbetare i Gävle. Jag har skrivit en artikel om arrangemanget i nyutkomna Scooteristen, men själv har jag inte hunnit läsa igenom tidningen ordentligt än. Det har varit otroligt mycket att fixa med inför vår flytt till Gotland.

Åsa Samuelsson har skämt bort oss med en otroligt fin klubbtidning, men ska nu jobba med andra roliga projekt och då har jag fått uppdraget att ta över stafettpinnen med layouten. Väldigt hedrande! Känns skitspännande och lite pirrigt på samma gång. Vår suveräna redaktör Christina kör ett nummer till, sedan väntar nya uppdrag även för henne. Känner du att redaktörsjobbet är något för dig, eller kan tipsa om någon som skulle passa för uppdraget? Kontakta Svenska Scooterklubben.

Lyssna på: Magazine "Sweetheart Contract" (Where The Power Is, 2003)

fredag 4 december 2009

Nya t-shirts!


Dom nya t-shirtarna är här! Dels har vi gjort ett likadant tryck som tygmärket, men även ett nytt motiv med några av oss i Gävle Scooters vid våra scootrar. Gänget har fått välja fritt och det blev en massa olika färger på tröjorna. Själv känner jag mig supernöjd med dom två blå jag beställt, dom kommer sitta snyggt under kavajen! Och det är kul att få ge sig själv en julklapp, så här flera veckor i förtid!

Lyssna på: Taken By Trees "My Boys" (East Of Eden, 2009)

onsdag 2 december 2009

Gävle Scooters tygmärken


Idag kom alla tygmärken som jag gjort till Gävle Scooters. Fan vad snygga dom blev! Och vilken dag som helst får vi dom nya t-shirtarna också. Scooter Santa kommer tidigt i år :-) Sugen på ett märke? Kontakta mig!

Lyssna på: Tegan and Sara "Hype" (The Business of Art)