Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

onsdag 28 april 2010

Soulfood


Stopp vid Medvalls kiosk från 1958 på hemvägen för att värma sig lite. Senaste numret av Mojo med Paul Wellerspecial, salt och vinägerchips och en körsbärsläsk kommer sitta fint när jag kommer hem.

Lyssna på: Caesar's Palace "Right About Time" (Cherry Kicks, 2000)

Kuling


Ronny och jag fick lite Quadropheniavibbar och körde upp till Högklint efter jobbet. Det var kallt som sjutton och blåsigt, ingen långtur idag. En kort titt ut över havet räcker. Dags att åka in till Visby igen.

Lyssna på: Jimmy Smith "See See Rider" (Home Cookin', 1959)

Lokala nyheter

Efter helgens lyckade premiär fick Tobbe Stuhre in en notis i GT om klubbens årsmöte - snyggt jobbat! Även om man kunde hoppas på en färgbild så gick budskapet effektfullt fram: Vespa-säsongen är här!

Lyssna på: Oasis "Supersonic" (Definitely Maybe, 1994)

lördag 24 april 2010

Årsmötet: Rideout

När det äntligen var dags för premiärturen med Visbygänget sprack himlen upp och solen skickade sina välsignade strålar mot oss.

Tobbe och Mia Stuhre visar vägen genom världsarvet Visby.

Foto: Mia Stuhre
Abby Road, a.k.a. Vattugränd. Insekterna: Ronny, Tobbe, Chrille, Micke.

Jag och Ronny.

Vespaklubbens fikaställe nummer ett, tillika Sveriges största glassbar, Glassmagasinet vid Skeppsbron lockade med en plats i solen.

När vi tycker att det blir inte mycket bättre än så här på premiären, åker plötsligt två scootrar förbi, vänder och parkerar. Det är två supertrevliga tyskar som förärat vår älskade ö med ett långbesök – Sebastian från Kreuzberg i Berlin på Vespa GS 150 och Florian från Hansestaden Hamburg på Lambretta.

Som om inte det var nog dyker ytterligare en Gute-Vespist upp på P200 och vill gå med i klubben. Makalöst!

Ordförande Mia delar ut Visby Vespa Club-pins till Sebastian och Florian. Dom får också några klistermärken av oss och vi byter mailadresser. När vi fikat klart drar hela gänget vidare – vi måste ju visa stan och några favoritplatser!

Brandmän och en frau!

Ytterligare ett stopp, vid Nordergravar. Här ska det bökas för att få ...

... alla snygga scootrar på plats!

Vespa Sprint och Vespa LX. Ruinen S:t Nicolai i bakgrunden.

Sedan vidare ut mot Gustavsvik. Det är fullkomligt ljuvligt ute!

Ett sista stopp innan vi delar oss. En helt fantastisk dag som bjöd på flera överraskningar inleder den gotländska scootersäsongen på ett magiskt sätt!

Lyssna på: Vanilla Fudge "Ticket To Ride" (Vanilla Fudge, 1967)

Årsmötet

Tobbe Stuhre och Pertti Lundin gör entré i Bilhuset, som varit schysta och lånat ut lokalerna åt oss. Här ska beslutas, fikas och vårrustas!

Efter lite snackis i hallen mellan de sjutton medlemmar som kommit idag, drar ordförande Mia Stuhre igång mötet och i ett rafflande tempo avhandlas föregående år (tack för snabba årsmöten!). Ekonomin ser bra ut, nästan för bra! Vi måste helt enkelt skaffa fler prylar ;-) Inget knas hursomhelst, allt snyggt och prydligt skött varpå styrelsen får sin ansvarsfrihet. I den nya för 2010 blev jag invald som sammankallande i valberedningen.

Till allas glädje delas årets medlemsgoodies ut – bensköldsflaggor, reflexvästar med klubblogo och nya klistermärken. Nog för att det är långt till julafton, men den 24:e är det i alla fall!

Mötet avklarat och nya idéer spånas fram över en mycket god smörgåstårta med lax! Kaffi och nyttigheter till efterrätt. Humöret på topp, dags att småfixa med Vesporna innan rideouten.

Vuxna män gör saker tillsammans! Tobbe och Rune hjälps åt att fästa flaggorna.

Min LX får ett klistermärke på baklyktan. Inga stora utsvävningar här inte.

Tobbe känner för att ligga ner en stund :-)

Chrille slänger på ett nytt stiligt sidostöd på sin PX.

Vi kan alla hålla med! Redo för rideout.

Lyssna på: New Order "Rock The Shack" (Get Ready, 2001)

Förfika


Chrille och Ronny svängde förbi för att plocka upp mig och varsin cappuccino. Snart årsmöte!

Lyssna på: Blur "Come Together" (Leisure, 1991)

Förberedelse


Sista finliret innan avfärd. Blur i bakgrunden.

Lyssna på: Blur "Parklife" (Parklife, 1994)

Bloggbuster


Svårbloggat när trötta Spencer lägger sig i. Eller på, snarare. Jag hajar vinken. Dags att dra ner persiennerna.

Lyssna på: The Commitments "In The Midnight Hour" (The Commitments, 1991)

Nattsömnad

Ägnar mig åt handarbete av det enklare slaget såhär på rätt sida om premiärdygnet. Knappar ska fästas lite bättre och någon måste bytas, patchar ska på plats. Ganska trivsamt!

Lyssna på: The Skatalites "Eastern STD Time" (Stretching Out, 1987)

fredag 23 april 2010

Nedräkning


Bensköldsflaggorna inskaffade. Fästband åt alla inhandlade. Avgasröret tillpiffat. Bara en dag kvar. Och en sak kvar. Att sy fast klubbpatchen på parkan. I morrn är det årsmöte och vårrustning av scootrarna följt av fika och premiärtur med Visby Vespa Club. Undrar om jag kan sova i natt? Eller ska jag kanske ta Harringtonjackan istället?

Lyssna på: Gorillaz "Tomorrow Comes Today" (Gorillaz, 2001)

onsdag 21 april 2010

Rätt och Fel


Plump i protokollet. Efter flera veckors fint väder visar april upp sig från sin bistra sida. I Svenska Scooterklubbens kalender, med Fredrik Walls enormt fina bild på omslaget, har jag ringat in den 24:e. Tre dagar till årsmöte och premiär med Visby Vespa Club. Då vill vi inte veta av snön. Men jag tror den är borta redan i eftermiddag. Det måste den vara.

Lyssna på: Moby "Slight Return" (Moby, 1992)

tisdag 20 april 2010

Av med gasröret!

Avgasröret hade redan börjat se lite risigt ut, så det var dags för en uppfräschning inför säsongen. Ronny hjälpte mig att få loss det så vi kunde komma igång.

Foto: Ronny Ohlsson
Manuell slipning ...

... och på med maskinen!

Putsat, rengjort och dags för måleri. Hagmans svarta värmefärg tål temperaturer upp till +650°C och finns för ca 130 pix på Mekonomen.

Snabbtork med värmepickan, sen är det klart! Känns skönt att spara minst femtonhundra genom underhåll, istället för att åka på ett nytt rör i förtid.

Lyssna på: Piston Ltd. "Exhaust Pipe Flange" (Domestic Engine, 2007)

lördag 17 april 2010

Nystigen favorit

Vi betar av matlandskapet på Gotland. I Visby har vi fått en favorit i fisk- och skaldjursrestaurangen Bakfickan. Från att Baracutan hamnat på kroken tills klosterölen och musten hamnat på kistans botten är det en ren njutning i flera bemärkelser.

Personalen är trevlig, maten utsökt och ur högtalarna serveras Neil Young, The Smiths och andra godsaker som gör att vi känner oss som hemma. Hit vill man återvända. Ofta.

Mel Brooks hade älskat det här stället.

En perfekt strömming på en perfekt plats. Utan stekare.

Lyssna på: Badly Drawn Boy "Born Again" (Have You Fed The Fish, 2002)

söndag 11 april 2010

Söndagsutflykt i dimljuset

Vad gör man när dimman ligger tät över Visby? Tar en stadssväng istället för långrepa och dricker kaffe på nåt mysigt café såklart!

Löpardojor slash Sprintskor

Emblemet som pryder Ronnys fina Vespa

Ronny

Jag

Backyard Babies

Lyssna på: The Fresh & Onlys "Fog Machine" (The Fresh & Onlys, 2009)

lördag 10 april 2010

Kromdårarna

Dags att fräscha upp Vespan inför sommarstylingen! Paketet från SIP Scootershop har anlänt till ön.

Nytvättad och nypimpad! Dubbla krombågen från Cuppini på plats. Måste säga att den är klart mycket snyggare än Piaggios enkla originalbåge till Vespa LX. Ännu en pusselbit på plats!


Största kromdåren i Vespaklubben? Leif "Krom-Leffe" Svenssén kom förbi och tyckte det blev himla tjusigt med bågen. Och så delade han med sig av tips och idéer hur man slipper märken på lacken från gummidelarna på främre pakethållaren. Lösningen? genomskinlig plastfilm på insidan. Fiffigt.

Lyssna på: Neil Young "The Believer" (Chrome Dreams II, 2007)

Mod-erna möbler


Vid en tur till Hablingbo nyligen sprang jag över dom här trädgårdsmöblerna på Verdus Veranda! Tillverkaren heter Fermob och just det här runda bordet och stolen finns även i röd-vit-grön kombination, för dig som föredrar det italienska targetmärket! Snyggare i sommar får man leta efter.

Lyssna på: James "Sit Down" (Single, 1989)

Påskafton på Fårö

Foto: Örjan Edlund
Jag och Ulrika firade Påskafton med mina föräldrar, helt själva på en av Fårös stränder - kändes otroligt lyxigt! Vår Kånken hade packats med kaffe, ägg och goda mackor. Havet låg stilla, vinden smekte våra kinder. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att spendera den här dagen.

Foto: Bi Edlund
Jag och Spencer leker på stranden vid Norsta Aurar, Fårö.

Foto: Örjan Edlund
Raukområdet Langhammar, Fårö.

Ulrika, pappa och mamma vid Langhammar, Fårö.

Fårö. Här slutar Internet.

Lyssna på: Keith Jarret "Easter Hymn" (Keith Jarret solo, 1980)