Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

söndag 22 juli 2012

LX i Hau

Idag besökte vi Hau galleri och butik, en vacker gård med anor från bronsåldern, för att titta på sommarens utställning "Rum för". År 1741 var Carl von Linné på resa genom Gotland och stannade till här för att övernatta. Om Linné hade levt idag kanske han hade parkerat en Vespa LX 125 utanför, precis som en besökare gjorde?! Sånt man kan fundera över. Jag kunde förstås inte låta bli att plåta den och min fru förklarade för ägaren av såväl butiken som scootern att "han är en riktig Vespafantast". Jag kan inte annat än hålla med.

tisdag 17 juli 2012

Soul ou semesta!


Njuter av sköna dagar på Gotland. Mycket sol, bad, strandhäng och gott kaffe.

söndag 15 juli 2012

Ny, sportig Vespa!

Ibland har man tur, en helt galen tur egentligen, som när jag häromdagen hittade en Vespa Super Sport på Blocket. Det som fångade mitt intresse var klistermärket på benskölden (höger i bild). Det är Vespa Club Gävles logga. Jag höll bokstavligen på svimma av tanken att den där scootern skulle kunna lämna Gävle och än värre – hamna utomlands. MEN nu är den i min ägo och känner mig oerhört glad att den ska få rulla på Gävles gator igen, tillsammans med våra dagars klubb – Gävle Scooters! Ett stycke kulturhistoria får en fortsättning, i sin hemmamiljö. Läckert!

Handskfack saknas. för vad jag vet ska det vara ett sånt på Vespa Super Sport. Jag får fundera på om jag ska leta fram ett eller inte, men jag tror jag avstår. För då skulle det täcka klistermärkena – se nedan.

GS-sadel på en Sport, alltså inte originalutförande, men väl originellt. Michaele Lagercrantz, Svenska Scooterklubbens ordförande, gratulerade mig till köpet och hade en rolig idé: att fästa ett Sprint-märke på limpan, så har jag helt plötsligt tre Vespor i en! ;-)

Jag tycker det är skitgrymt att det sitter klistermärken kvar på bensköldens insida, förmodligen från olika resor som en tidigare ägare gjort till olika scooterträffar i Europa. Jag har hört att Vespa Club Gävle var relativt aktiva på den fronten. Jag ska luska vidare i det där. Nu har jag ännu en pusselbit i den lokala scooterhistorien i min ägo. Det känns riktigt, riktigt bra och jag är väldigt tacksam att jag fick köpa Vespan!

En sak till – nu kommer jag att behålla sidhuvudet på bloggen. För nu har jag återigen en röd Vespa! Det kommer matcha både Sprinten och Sporten :-)

lördag 14 juli 2012

Gymkhana på Gotland

Semester! Gotland! Och givetvis scootering med polarna på öjn!!! Chrille hade lagt en gymkhana-bana på klassisk mark – Miloverkstaden i Visby – och bildade lag med Ronny. Fastlandet representerades av mig och Marcus (som köpte min Vespa LX). Vi tävlade på Chrilles Vespa P200E och Ronnys Vespa Sprint. Let's go!

Marcus värmer upp och klarar parkeringsvändningen efter några försök!

Ronny har pimpat Sprinten med en flyscreen, men den kommer garanterat flyga av snart! Vinden går rakt upp i ansiktet och blir kortvarig på den Vespan.

Chrille tar några varv också och visar genast på storform (Guteform?). Gotlänningarna kommer bli svårslagna ser det ut som.

Snart är det min tur. Släpper ifrån mig kameran för att själva hamna på bild också – kul att minnas hur vi såg ut vid detta tillfälle.

Tävlingen startar! Vi kör två omgångar var och den med bästa tid vinner. Fem straffpoäng delas ut för varje miss. Chrille står beredd med tidtagaruret och Marcus drar iväg genom den inledande slalombanan.

I parkeringsvändningen finns inte så stor marginal.

Även på bortaplan är det lätt att känna sig hemma på Sprinten!

Chrilles tur att lägga i växeln och köra sin första omgång.

Även om vi fastlänningar lyckas bra på banan är det svårt att matcha Chrille och Ronny. Här är det Chrille som visar hur scootern ska gå!

Ronny håller tungan rätt i mun.

Snygga detaljer på Ronnys Sprint.

Formen på Cuppinis backspeglar matchar Sprintens framlyse väldigt bra. Jag tror jag ska skaffa likadana till min Vespa Sprint.

Appar till smarta telefoner, med stor och tydlig hastighetsmätare. Verkar vara nåt att satsa på att ladda ner och använda som komplement, särskilt för oss med äldre scootrar.

Hur gick det i matchen då? Gotlänningarna plockade fram vinnarskallarna och Ronny stod återigen som segrare på Miloverkstaden! Så här fördelade sig tiderna:

1. Ronny – 34.5 sekunder
2. Chrille – 35.5 sekunder
3. Micke – 39.3 sekunder
4. Marcus – 51.0 sekunder

Efter tävlingen åkte vi till restaurangen Surfers och käkade en makalös middag! Har du vägarna förbi Gotland får du inte missa detta ställe – det här är kinamat som du säkert aldrig ätit den förut! Tack till Chrille och Ronny för en jäkligt rolig kväll tillsammans!