Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

lördag 5 mars 2011

Intryck från Köpenhamn


Foto: Ulrika Dunker
Det har gått en vecka sedan vi drog till Malmö för den bästa helgen på länge! Men när vi kom hem igen försvann tiden – Scooteristen 74 skulle göras klar, med material från årsmötet och lite annat, så det blev inga blogginlägg. Förrän nu. Här är intrycken från resten av resan!


När vi anlänt till Malmö checkade vi in vårt bagage och drog i princip direkt till Köpenhamn för att spendera förmiddagen där istället! Jag ska erkänna att jag aldrig varit i Köpenhamn heller, så The Who-bilden ovan får väl sägas passa hyffsat i sammanhanget. Några timmar senare hade vi fikat oss igenom stadsdelen Vesterbro, som var riktigt schysst. Hit vill vi återvända!


Ruskigt god espresso macchiato på Kaffeplantagen.


Lite Berlin-vibes över stan


Fönstershopping i snygga, stängda, butiker.


Vi såg inte en enda scooter trots all barmark, men cyklar precis överallt och cykelaffärer i varje hörn. Kanske en klar överdrift, men så upplevde vi det iallafall. Danskarna är kanske mer miljömedvetna? Trendmedvetna, definitivt.

Lyssna på: Scott Walker "Copenhagen" (Scott 3, 1969)

3 kommentarer:

Björn. sa...

Ja, Köpenhamn gillar jag! Tycker att det är en härlig stad, fast det är många år se'n jag var där nu. Kommer i håg hur det var när man "tågluffade" och först kom till Köpenhamn..."Oj, det här är verkligen utomlands" Sedan, på väg hem i samma stad..."Ah, känns nästan som hemma".

Men espresso i glas, skall det verkligen vara så? :-)

Björn!

Ronnie sa...

Ja, det är helt klart något speciellt med Köpenhamn!

Fredrik sa...

Köpenhamn är en riktig pärla och vi skåningar försöker ta oss dit så ofta vi kan. Vesterbro och Nørrebro är sköna stadsdelar dit turister i vanliga fall inte hittar. Massor av roliga butiker, fina kaféer och en skön blandning av urinvånare och nyanlända.
Du har helt rätt angående köpenhamnarna. De är Nordens kineser - hängivna cyklister.
Kolla in den här fenomenala bloggen. Handlar bara om cyklande köpenhamnare.
http://www.copenhagencyclechic.com/