Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

söndag 6 juni 2010

Nationalromantik


Min Vespa LX 50 vid Norderstrand i Visby. Nationaldagen blir till natt.

Lyssna på: The Divine Comedy "National Express" (Fin de Siècle, 1998)

fredag 4 juni 2010

Spontana TV-kändisar

Hela stan badade i sol och skumpa. Stundenternas flak-dunka-dunka överröstade våra skönljudande Vespor, men vad gjorde det? Spontanträff med fikaplats i värmen var vårt mål för kvällen, den ljumma.

Vi träffades hos Ronny, som snyggat upp den redan toksnygga Sprinten. Tvättad och med nya dekaler, glänste den ikapp med Chrilles PX, som dagen till ära fått nya sportfälgar och fräscha däck. Cleant.

Chrilles dotter Clara satt säkert i sadeln. En blivande scooterist?!

På väg in i stan genom söderport.

Vi passerar S:t Hans ruin.

Framme i hamnen efter en härlig tur genom stan, där huvud vändes. Och ögon suktade. Precis som vi, men efter glass. Och kaffi.

Ronnys nypimpade Sprint. Fint emblem på insidan av skölden.

När vi fikat klart och skulle åka hem blev vi stoppade på Stortorget i Visby. Av ett TV-team som filmade Anna Janssons bok Pojken som försvann. Dom ville ha med våra fina Vespor. Självklart ställde vi upp och åkte varv på varv på varv runt torget.

Ronny, Chrille och Clara väntar på tagning. Vi får väl se om vi blir bortklippta eller tittar fram i rutan, framöver.

Lyssna på: Radiohead "How To Disappear Completely" (Kid A, 2000)

onsdag 2 juni 2010

Inspiration!


Efter dom senaste kvällarnas jobb med Scooteristen var det underbart att byta datorn mot Vespan, vrida om tändningen och åka ut på en inspirerande tur med LX:n. Baracutan öppen för vinden. Solen i ögonen. Alla dofter. Fantastiskt!

Lyssna på: Ryan Adams "Magick" (Cardinology, 2008)

tisdag 1 juni 2010

Scooteristen 71

Så var den äntligen klar och skickad till tryckeriet – Scooteristen 71! Mitt andra nummer som layoutare bjuder på många smultron från ställen i våra hjärtan och andra platser vi besökt och vill berätta om.

Redaktionen, under ledning av vår nye redaktör Magnus Olsson, har vaskat fram ett riktigt guldnummer som jag tror kommer uppskattas när det dimper ner i brevlådorna om några veckor. Fortfarande är det inget som slår en äkta papperstidning, även om det är kul att ta med sig scooterkulturen i telefonen också. Håll ut SSK:are, snart får ni veta vad jag menar :-)

Lyssna på: The Jam "Big Bird" (Dig The New Breed, 1982)