Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

onsdag 31 december 2008

Gott Nytt År!


Dags att vända Vespabladet och välkomna det nya året. Vi ses 2009!

söndag 28 december 2008

Sätt färg på din Vespa



Så här i mektider har några av mina kompisar fullt upp med att göra iordning sina Vespor inför vårens planerade rideout i Gävle. Bigges Vespa står inför en helrenovering med tillhörande omlackning. Som hjälp på traven till honom och er andra som funderar på att ge er käresta en ny färg inför 2009 har RetroVespa lösningen på problemet!

onsdag 24 december 2008

God Hjul!


Foto: Ulrika Dunker
Jag gjorde ett Vespa-motiv som är tänkt att användas på lite olika sätt. Det är vår whippet Randall som drar upp LX 50:an på bakhjulet. Klart moget. Det blev en pepparkaka den här gången, passar bra så här på julafton!


Plåten härdar.


Lackad och klar.


Foto: Ulrika Dunker
God Hjul allihop!

lördag 20 december 2008

Julkort


Det låg en massa roliga julkort i brevlådan! Cattis och Gunnar hade traditionsenligt skickat det mycket uppskattade kortet på Alexander och Morris, i år iklädda pepparkaksdräkter! Alltid lika roligt :-) Det kom också fina bilder på små släktingar i nisseluva. Och så ett underbart kort från Fredrik, Maria och barnen. En röd scooter - vilken lycka! Tack allihop.

lördag 13 december 2008

Milano

Träffade Göran och Annika idag, på strålande humör! Om några veckor går deras flyttlass. Till Milano. Denna underbara stad. Där har jag druckit vansinnigt gott kaffe, blivit tagen för italienare och fått mig en grappa jag sent ska minnas.

Man får alltid anledning att prata Vespa! Jag berättade om när jag och min kompis Christer letade gata upp och ner efter en återförsäljare av Vespadelar, i Milanos utkanter av stan. Vi hittade till slut stället, som en kil inslagen mellan de intilligande affärerna. Där jobbade en fin liten farbror, som inte kunde ett ord italienska. Vi var inte bättre. Utan kunskaper i italienska var vi utelämnade till papper och penna. Jag gestikulerade (som vanligt när jag pratar) och Christer ritade. Farbrorn sprang fram och tillbaka mellan lagret och kassan. Skrattade roat åt oss. Vi fick precis allt vi ville ha från det pedantiskt ordnade lagret. Fabrorn hade grym koll.

Nu har jag och min fru blivit inbjudna till Milano. Lätt att det blir en resa dit i vår! Om farbrorn jobbar kvar hoppas jag att han har en hjälm åt mig. Den här gången vet jag iaf att det heter "casco". Milano. Denna underbara stad.