Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

söndag 31 januari 2010

Visby Vespa Club planerar året


Visby Vespa Club med ordförande Mia Stuhre i spetsen, hälsade mig varmt välkommen till klubben och planeringsmötet för 2010, som ägde rum häromdan. Av cirka 40 medlemmar trotsade tolv busvädret för att mumsa på goda semlor, dricka kaffi och sätta agendan för Vespaåret!

Det var ett trevligt gäng som presenterade sig och berättade om sina Vespor, där Tourings och framförallt PX-modeller var mest representerade. Det var också roligt att höra att fler än jag kör LX!


En av dom bästa idéerna och en nyhet i klubben, kom från Chrille Gottberg som planerat för ett klubbmästerskap i gymkhana.


Från vänster & runt: Mia, Tobbe, Pertti, Marlen, Ronny, Billy, Bengt, Christer, Ninni, Göran.

En hänförd skara lyssnar imponerat på Chrilles dragning. Vi ser verkligen fram emot gymkhanan! Flera tyckte även att det vore kul att stoppa Vesporna i bussar och hästvagnar och dra till Stockholmspremiären, orientera i Visby och mycket annat! Tobbe har sammanställt det omfattande programmet på hemsidan under Aktuellt.

Vi kickar igång säsongen lördag 24 april. Då är det vårrustning av skönheterna följt av årsmöte. Jag längtar redan. Snö - arrividerci! Den enda is man vill tänka på nu är isglass, traditionsenligt första tisdagen i månaden, på glassbaren i Visby hamn.

Lyssna på: The Plan "Mon Amour" (The Plan, 2001)

Visby i vinterskrud


Vi är sedan några veckor tillbaka på plats i det nya landet, Ulrika och jag. Det är sagolikt vackert. Min kompis tillika proffsbloggare, Muffinmam, har sagt till mig på skarpen: Gotlandsblogga, nu! Bäst att lyssna. Även om jag mest går omkring och drömmer. Bor jag här? Tydligen.

Svårt att få in en scootervinkel såhär års, men men jag såg faktiskt en snubbe på scooter häromdagen, det såg inte sådär supersmart ut där han körde i rondellen. Halt är ett understatement i Visby och vägarna är knöckliga (som vi säger där jag kommer ifrån). Här bjussar jag på några bilder från min nya vardag. Som är allt annat än vardaglig. Jag är förälskad.


I utkanten av innerstaden. Tänk er att havet brusar i bakgrunden.


Morgonsolen målar muren utanför Dalmansporten.


Utsikt vid domkyrkan.

Lyssna på: Maia Hirasawa feat. Nicolai Dunger
"Come With Me" (GBGVSSTHLM, 2009)

Bock och tack, Gävle!


Foto: Rolf Gustafsson

Man skulle verkligen kunna tro, att jag gett upp bloggandet. Inte ett enda inlägg på en hel månad, knappast likt mig. Slutklämmen på december tog nästan knäcken ur knäcken, kan man säga. Jag hade massvis med uppslag och material till ett flertal små betraktelser. Men jag orkade inte förmå mig att skriva. En enda rad.

Det blev hursomhelst en riktigt rolig avslutning på säsongen! Bigge hade samlat ett stort antal Gävlescooterister till en minnesvärd middag på Cinque Trattoria. Efter god mat och fina tal som tack för mitt arbete för Gävle Scooters fick jag en skitsnygg tavla, signerad av grabbarna. Dessutom fick jag äran att bli hedersmedlem nummer två i klubben (Hans Tjörneryd korade vi till nummer ett, om ni minns?). Det värmde i vintermörkret.

Nu tar Bigge Svendsen över ansvaret för Gävle Scooters och jag vill önska honom varmt lycka till!

Lyssna på: David Bowie "Heroes" (Heroes, 1977)