Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

fredag 4 september 2009

Vespavandringen


Sommarens sista stadsvandring - Vespavandring med konstpaus - kom allt närmare. På scooter eller valfritt fordon skulle jag och Bigge ta med deltagarna till ett antal platser i Gävle för att få en konstnärlig upplevelse och kanske se en annan del av stan! Ett udda kombination kan tyckas, skulle det komma några? Det var frågan.


En och en rullade dom in och totalt kom 18 scooterister varav flera nya ansikten för oss i Gävle Scooters, mycket glädjande! Cirka 25 personer deltog i vandringen i den ljuva sommarkvällen. Kanske årets sista? Snart är hösten över oss.




Calle Bergström från Gävle Konstcentrum berättade om Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans Spöken som likt formade av gas tar sig genom väggarna på den stora retorten och ut på gasklockeområdet! Vi fick höra om hur konstnärerna inspirerats av föreställningen Amledo med Tomas Di Leva i huvudrollen, som spelats här för många år sedan. Och roliga anekdoter om när verken skulle monteras, underhållande!


Efter Gasklockorna åkte vi tillsammans till stadsdelen Öster där konstnären Rolfcarlwerner med sitt spraymåleri smyckat sex fasader hittills i sommar, på uppdrag av Gavlegårdarna. Totalt kommer tio till tolv konstverk att uppföras.


Rolf (i mitten) tog med oss runt i området och berättade på ett personligt och levande sätt inför en intresserad och hänförd publik!


Varje motiv är noga utvalt för den specifika platsen


De boende på öster utgör motiven. Här är det hundarna i fokus


En mås sträcker ut vingarna likt fågel fenix. Det lyser och sprakar om konstverken!


Sedan tog vi oss ut till den gamla tippen, som av konstnären Hans Limbus Tjörneryd förklarats som ett konstverk över vårt kulturarv! Från tippen slingrade sig karavanen ner för backen och fram till ALAM - Avan Limbus Art Museum.


Scooteristerna Gerd och Östen fick höra ...


... Bigge berätta om platsen och sedan Hans Limbus Tjörneryd själv, på perfekt lina från Brasilien, på ett väldigt spännande, roligt och underhållande sätt berätta om sina Vespaturer från Gävle med slutmål: Afrika!


Som en hyllning till Expedition Sweden - Africa grävde vi i Gävle Scooters ner fem föremål vid den femte monoliten!


Foto: Dan Magnusson
I lådan som vi grävde ner låg föremål som representerade olika delar i Hans resa: en handske, en tom plånbok, tonfisk, ett par glösogon med endast ett glas och en bensinindränkt macka! Dessutom utnämde vi Hans Limbus Tjörneryd till livstids hedersmedlem i Gävle Scooters. Hans var rörd, i andra ändan telefonen.


Solen gick ner och vi fick höra Calle Bergström berätta lite om stadsvandringen sista mål ...


Foto: Rolf Gustafsson
Carin Ellbergs Det femte elementet, som vi åkte fem varv runt och därefter officiellt upplöste Vespavandringen!

Inga kommentarer: