Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

fredag 14 oktober 2011

Frisk morgon


Vespan har stått orörd och okörd över en vecka, men den behöver hållas igång för att må bra. Precis som jag. Det var några minusgrader ute och elstarten var inte på humör så istället fick jag kicka igång min kära LX – tur att den möjligheten finns. När jag kom till jobbet låg ett vackert morgonljus över museiområdet så jag körde fram till Hennans station och tog en minnesbild.


Handskarna jag köpt för att klara den här kalla årstiden heter Basic Dry och kommer från Handelsboden. Jag tyckte dom var schyssta med sin enkla utformning och dessutom prisvärda, 400 spänn. Dom är tillräckligt varma tack vare den långa kragen och viktigast av allt – vattentäta med Hiporamembran.

Lyssna på: Go By Train "High And Dry" (Transportation, 2006)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Hittade bloggen när jag googlade efter parkas och såg att du hade ett gäng i garderoben. Tänkte helt enkelt fråga dig om du känner till nån snygg, grön, lite varmare parkasmodell så här inför höst/vinter. Trevlig blogg med mycket fina Vespa-bilder!
Mvh/Olle

Mikael Dunker sa...

Hej Olle!

Kul att du hittat min blogg och tack för vänliga ord! Precis som du skriver har jag ägt många parkas genom åren av lite olika kvalitet.

Den som jag använder nu har jag köpt från Tyskland och en hemsida med adress http://www.modparka.net/shop/ Det är en kopia av den klassiska M65:an, med urtagbart innerfoder, även huvan med fuskkrage kan tas bort. Den är snygg och hyffsat varm, tillräckligt till vardags skulle jag väl säga, men såhär års ganska kall när man kör Vespa. Notera att dom är stora och en small motsvarar typ medium nästan large. Tror att just denna modell även säljs i Stockholm på nåt som heter Garaget. Jag har inte varit där och vet tyvärr inte vart det ligger. Pris strax under tusenlappen.

Det finns även bra modeller på http://www.fishtailparkas.com/ Jag känner folk som köpt där och är nöjd med deras parkas.

Hoppas du hittar nån som passar dig, kolla även amerikanska eBay. Där dyker det ibland upp schyssta originalparkas, om man vill betala lite mer. Lycka till!

Mvh
Micke

Mikael Dunker sa...

Hej igen Olle!

Jag måste ha varit helsnurrig när jag skrev svaret till dig! www.garderoben.se är stället jag menar och inte Garaget.

Mvh
Micke