Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

söndag 2 oktober 2011

Scooterns dag Gävle 2011


Säsongsavslutningen med Gävle Scooters blev riktigt lyckad! Fin-fint väder lockade många scooterister till samlingen mitt i stan vid Rådhuset. Uppställningen av våra scootrar drog genast intresset till sig bland helglediga som passerade på Drottninggatan.

Till årets sista träff hade dessutom de långväga gästerna Jörgen Bäckius och Göran Carlerhag trailat varsin Lambretta från Stockholmstrakten till Gävle – sånt uppskattar vi verkligen! Vi bjöd grabbarna på en guidad tur och körde bland annat förbi den fina brandstationen som ritats av Ferdinand Boberg, Läkerol Arena där Brynäs lirar, rondeller med rosa konstverk, golfen med sina sköna kurvtagningar och lite annat smått och gott, såsom Gevaliarosteriet. Efteråt blev det fika på Sparven och mer scootertugg!

Jag vill personligen tacka alla som kommit och deltagit under säsongen 2011 och gjort Gävle till en av Sveriges mest aktiva scooterstäder!


Från vänster: Janne Andersson, Peter Forsberg, Magnus Löf, Fredrik Halling, Peter Wieser, Lasse Winberg, Göran Carlerhag, Jörgen Beckius, Åke Enstedt, Bo Elvin, Gösta Björkström, Östen Andersson, Micke Dunker. På bilden saknas Vinny Richards och Johan Stenlund som också deltog på Scooterns dag i Gävle lördag 2 oktober 2011.


Gösta Björkström putsar på sin Vespa Touring, dagen till ära.


Surrkusar.


Lasse Winberg äger den fina Rallyn. Här med Lambrettisten Göran Carlerhag från Trosa.


Gevaliafabriken, där kaffet fortfarande framställs.


En Gävle Scooters-klassiker är att köra i rondellen med konstverket Femte Elementet av Carin Ellberg.


Vi passerar ytterligare en rondell med ett rosa konstverk – valpen heter i själva verket Priapos trädgård och är skapad av Ingo Vetter.


Vi närmar oss ett färgsprakande Tolvfors.


Vi landade såsmåningom på Sparven för en avslutningsfika.


Efter Scooterns dag tog jag och Ulrika en sväng på stan och hamnade helt oväntat i en limousin, som bekostats av 40-årsfirande gallerian Flanör. Vi tyckte det var jätteroligt att ta den till Sparven för en latte! Men det är ju vi det ;-)


Ulrikas tights matchar baren i limon!


Scooterns dag avslutades på bästa sätt – pasta med Ulrikas hemlagade pesto och ett glas Campolieti.

Lyssna på: Rolando Alphonso "On The Move"

Inga kommentarer: