Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

lördag 4 februari 2012

Gävle Scooters planerade året


18 minus ute, men plus i kanten för god uppslutning när 14 Gävlescooterister samlades på Sveriges Järnvägsmuseum för att tillsammans planera scootersäsongen 2012 i Gävle.


Vi köpte med oss fika från museets café och promenerade över till Hennans stationshus, där vi lånat konferenslokalen för att hålla vår träff.


På stentrappen hade jag placerat min kromade miniscooter och en lykta, för att hälsa alla extra välkomna till mötet!


Det var riktigt varmt och skönt i konferensrummet. Vi försåg oss med kaffe och thé och det blev genast god stämning – som alltid på våra träffar!


Foto: Dan Magnusson
Jag berättar lite om förslag och idéer som inkommit från andra, t.ex. Italienska föreningen och deras arrangemang Piazza Italia II.


Tomas Stenbäck lurade på om inte det var dags för ett nytt inköp av äldre scootermodell under 2012. Tomas har ägt ett flertal scootrar och kör numera en Vespa P200E.


Jag hade tagit fram en ny logga och gjort iordning anteckningspapper åt alla deltagare. Loggan gillades och kommer med största sannolikhet att hamna på både t-shirts, klistermärken och mycket annat.


Lennart Mårtensson och Christer Holm lyssnar på olika förslag till årets aktiviteter.


Gösta Björkström och Lasse Winberg kommer att arrangera stadsorienteringen, ett populärt inslag från 2011 som alla ville se en fortsättning på. Magnus Löf håller i pennan och skriver in aktivitet efter aktivitet, däribland Mayday – scooterpremiären i Gävle, som i år kommer att genomföras lördag 19 maj. En tävling i gymkhana kommer att genomföras, det blir ett gäng utflykter förlagda till onsdagsträffarna och vi avser att åka på andras arrangemang där det är möjligt, t.ex. Stockholms scooterpremiär, Mods vs Rockers, Eskilsphenia och förstås veteranträffar i närheten av Gävle.

Nu när det är lågsäsong ska vi också köra några utbildningstillfällen i foto/bildbehandling och gå igenom hur man uppdaterar Facebook och vår hemsida, eftersom det efterfrågades av flera i gänget. Svenska Scooterklubbens tidning Scooteristen diskuterades också och hur vi kan fortsätta att bidra till den, oavsett vilken form tidningen kommer att ta. Gävle Scooters har bidragit till varje nummer sedan vi bildades 16 maj 2009 – det lägger vi stor prestige i.

Från maj till oktober sträcker sig årets program, som kommer att publiceras i sin helhet på Gävle Scooters hemsida och i SSKs kalendarium inom kort.


Såhär vackert såg det ut, när vi nöjda sa hej till varandra för den här gången och drog oss hemåt. Stort tack till alla som deltog: Janne Andersson, Gösta Björkström, Gerle Ekelund, Calle Forsbergh, Christer Holm, Anders Lagerqvist, Magnus Löf, Dan Magnusson, Lennart Mårtensson, Tomas Stenbäck, Bigge Svendsen, Johnny Svensson och Lasse Winberg!

Lyssna på: Goto80 "Come Together" (8 Bit Operators: Wanna Hld Yr Handheld, Vol. 1, 2009)

Inga kommentarer: