Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

söndag 15 juli 2012

Ny, sportig Vespa!

Ibland har man tur, en helt galen tur egentligen, som när jag häromdagen hittade en Vespa Super Sport på Blocket. Det som fångade mitt intresse var klistermärket på benskölden (höger i bild). Det är Vespa Club Gävles logga. Jag höll bokstavligen på svimma av tanken att den där scootern skulle kunna lämna Gävle och än värre – hamna utomlands. MEN nu är den i min ägo och känner mig oerhört glad att den ska få rulla på Gävles gator igen, tillsammans med våra dagars klubb – Gävle Scooters! Ett stycke kulturhistoria får en fortsättning, i sin hemmamiljö. Läckert!

Handskfack saknas. för vad jag vet ska det vara ett sånt på Vespa Super Sport. Jag får fundera på om jag ska leta fram ett eller inte, men jag tror jag avstår. För då skulle det täcka klistermärkena – se nedan.

GS-sadel på en Sport, alltså inte originalutförande, men väl originellt. Michaele Lagercrantz, Svenska Scooterklubbens ordförande, gratulerade mig till köpet och hade en rolig idé: att fästa ett Sprint-märke på limpan, så har jag helt plötsligt tre Vespor i en! ;-)

Jag tycker det är skitgrymt att det sitter klistermärken kvar på bensköldens insida, förmodligen från olika resor som en tidigare ägare gjort till olika scooterträffar i Europa. Jag har hört att Vespa Club Gävle var relativt aktiva på den fronten. Jag ska luska vidare i det där. Nu har jag ännu en pusselbit i den lokala scooterhistorien i min ägo. Det känns riktigt, riktigt bra och jag är väldigt tacksam att jag fick köpa Vespan!

En sak till – nu kommer jag att behålla sidhuvudet på bloggen. För nu har jag återigen en röd Vespa! Det kommer matcha både Sprinten och Sporten :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Micke! Den kommer bli fin på Gävles gator.Inköpt på Gotland? (som Göstas) Sälja den andra? Ses i augusti. Ha det gott. Lasse

Mikael Dunker sa...

Tack Lasse! Jag kommer behålla båda scootrarna, men köra mest på Sprinten till att börja med tror jag. Vi hörs och ses! / Micke