Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

lördag 14 juli 2012

Gymkhana på Gotland

Semester! Gotland! Och givetvis scootering med polarna på öjn!!! Chrille hade lagt en gymkhana-bana på klassisk mark – Miloverkstaden i Visby – och bildade lag med Ronny. Fastlandet representerades av mig och Marcus (som köpte min Vespa LX). Vi tävlade på Chrilles Vespa P200E och Ronnys Vespa Sprint. Let's go!

Marcus värmer upp och klarar parkeringsvändningen efter några försök!

Ronny har pimpat Sprinten med en flyscreen, men den kommer garanterat flyga av snart! Vinden går rakt upp i ansiktet och blir kortvarig på den Vespan.

Chrille tar några varv också och visar genast på storform (Guteform?). Gotlänningarna kommer bli svårslagna ser det ut som.

Snart är det min tur. Släpper ifrån mig kameran för att själva hamna på bild också – kul att minnas hur vi såg ut vid detta tillfälle.

Tävlingen startar! Vi kör två omgångar var och den med bästa tid vinner. Fem straffpoäng delas ut för varje miss. Chrille står beredd med tidtagaruret och Marcus drar iväg genom den inledande slalombanan.

I parkeringsvändningen finns inte så stor marginal.

Även på bortaplan är det lätt att känna sig hemma på Sprinten!

Chrilles tur att lägga i växeln och köra sin första omgång.

Även om vi fastlänningar lyckas bra på banan är det svårt att matcha Chrille och Ronny. Här är det Chrille som visar hur scootern ska gå!

Ronny håller tungan rätt i mun.

Snygga detaljer på Ronnys Sprint.

Formen på Cuppinis backspeglar matchar Sprintens framlyse väldigt bra. Jag tror jag ska skaffa likadana till min Vespa Sprint.

Appar till smarta telefoner, med stor och tydlig hastighetsmätare. Verkar vara nåt att satsa på att ladda ner och använda som komplement, särskilt för oss med äldre scootrar.

Hur gick det i matchen då? Gotlänningarna plockade fram vinnarskallarna och Ronny stod återigen som segrare på Miloverkstaden! Så här fördelade sig tiderna:

1. Ronny – 34.5 sekunder
2. Chrille – 35.5 sekunder
3. Micke – 39.3 sekunder
4. Marcus – 51.0 sekunder

Efter tävlingen åkte vi till restaurangen Surfers och käkade en makalös middag! Har du vägarna förbi Gotland får du inte missa detta ställe – det här är kinamat som du säkert aldrig ätit den förut! Tack till Chrille och Ronny för en jäkligt rolig kväll tillsammans!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra bilder som vanligt! Kul att träffas igen! Chrille

Anonym sa...

Tack själv de va trevligt! Nu vill vi ha lite bilder på ss180ian
/Ronny