Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

måndag 27 juli 2009

Pajala

Heldag i tätorten. Vi har fikat och spanat från paradplats på huvudstritan, letat upp varenda loppis i området, fått privat guidning av trevliga Pajalabor i gamla Folkan och i biografen som visade sin sista film nån gång på åttiotalet, kollat in det schysta badet, beundrat arkitekturen och sett ett gigantiskt solur. Men när vi skulle åka hem till Kivijärvi igen såg vi Mr Pajala himself, Mikael Niemi, på Konsum. Det var som att träffa en björn i skogen. Jag fick frossa. Fotofrossa.


Varning för kaffe utfärdat, helt i onödan. Fikat smakade bra! - Den här var inte tokig alls! var Ivars omdöme om köttbullsmackan.


Ulrika fångar en suddig Micke på Café Nová


På uteserveringen


Ulrika får en skrattattack

Tannavallens camping och dansplats

Närbild av den fina, handmålade skylten

En grinig, uppstoppad räv vaktade campingen

En lite snällare räv och en söt björn på lekplatsen i centrala Pajala

Nedlagd klädbutik med fina skyltar

På Kero bereder man läder och tillverkar alla produkter för hand sedan 1928. Här finns den stiliga originalskylten kvar. Jag köpte en praktisk nyckelförvaring, Ulrika en börs, Moa en nyckelring och Ivar en keramiksäl!


Biografen uppfördes på slutet av 1930-talet och lades ner nån gång på 1980-talet. Skylten sitter kvar på Folkan. Här fanns en gång i tiden också spelautomater och det har varit dans i lokalerna.

Loppis i gamla Folkan - ruskigt cool lokal. Svårt att få fram på bild med hjälp av mobilkameran


Ulrika, Ivar, Spencer, Randall och Jarvis utanför ...

Badhuset

Trappen till badhusets omklädningsrum

1 kommentar:

britt sa...

vilken trevlig rundtur i Pajala.