Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

söndag 28 mars 2010

Ren espresso


Det var evigheter sen, ja år iallafall, som jag avkalkade espressomaskinen. If it ain't broken, don't fix it. Men det vore ju dumt om man hamnade där, den har ju trots allt många år på nacken och har *pepparpeppar* aldrig krånglat. En rejäl genomkörare med Gaggia-cleanern och mer kärlek i fortsättningen är vad vår Francis Francis X1 förtjänar, eftersom den är så god mot oss.

Lyssna på: Pet Shop Boys "Always On My Mind" (Introspective, 1987)

2 kommentarer:

KBT172 sa...

Det är bara att gratulera, för egen del så gäller avkalkning varannan månad annars stryps maskinen effektivt. Det återstår kanske att se ifall Gotlands vattenkvalité är lika förlåtande som er tidigare plats. I södra Sverige tycks det inte finnas mycket marginal för "slarv" på den punkten, typiskt. Ohh, det känns som hög tid för en kopp nu.

Bra insats i senaste numret av Scooteristen btw.

Mikael Dunker sa...

Hej Dan!

Ja det var verkligen skillnad. Men som du säger, tiden får utvisa, det är för tidigt att säga än. Kanske får jag köra avkalkningsmedlet oftare här. Vad använder du förresten, när du rengör din maskin och vilken slags maskin är det? Jag tror inte jag frågat förr, blev nyfiken :)

Tack för de vänliga orden om Scooteristen! Det ska bli kul att jobba med nya och gamla i redaktionen och se vad vi kan åstadkomma.

Om det inte varit så sent nu hade det blivit en espresso! Får bli en tidig rackare i morrn istället :)

Mvh
Micke