Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

tisdag 9 november 2010

Ronnys Vespa Elit


Ronny har köpt klubbkompisen Christer Winzells Vespa Elit från 50-talet. En närmare titt på regnumret visar att den är från 1954. Just nu står den på operationsbordet för att lagas av doktor Ohlsson. Det är en hel del kvar att göra, även om den blästrats, ni kan tänka er själva. Ronny har iallafall som mål att få den i absolut toppskick, något jag inte betvivlar en sekund! Jag ser fram emot att följa arbetets utveckling från min horisont på fastlandet.

Nöjd ägare av ett flertal Vespor!

Bland det roligaste, enligt mitt tycke, är den loggbok som följde med i köpet. Anteckningarna har förts av den allra första ägaren mellan 1 maj 1958 och 5 juli 1978. Så coolt!

Anteckningsboken berättar en Vespists historia på Gotland. Allt som gjorts med denna Elit och de platser den besökt finns med! Det är utförd service, mackar det tankats på och en massa annat kul. Vespan har farit runt på hela Gotland och besökt platser som inte finns längre. Spännande!

Vackert skrivet. Blogg a'la 50-tal!

Det roliga slutar inte där – det har visat sig att Ronnys farfar kört en Vespa Elit också. På kortet som Ronny kommit över står den stiligt uppställd utanför stugan. Brädor på bockarna ligger och väntar på att sågas till. Kanske är det ny panel på gång? Vi scannar in kortet och kan utläsa regnumret till D9494. På styrets högersida har en backspegel fästs och bakpå sitter reservhjulet. En stänklapp har monterats och vi spekulerar om vilken logga den har. Hursomhelst är det skitroligt för det är detaljerna som gör det. Och som gjorde detta till en extra rolig dag!

Lyssna på: Neil Young "Roll Another Number – For The Road"
(Tonight's The Night, 1975)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kul Micke du är en klippa ska lägga ut lite bilder på Facebook då och då /Ronny

Chrille sa...

Fina bilder som vanligt Micke! Eliten kommer att bli hur fin som helst, det är nog lika säkert som Amen i kyrkan... Skall bli kul att glida runt på varsin 50-talare Ronny! ;-)