Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

lördag 27 februari 2010

Glädjeslask


På ett dygn har dom två-meter-långa-och-absolut-livsfarliga-istapparna tappat i styrka och ramlat ner, förvandlats till slibbiga gator. Glädjen när jag promenerar i innerstadsgränderna är total och jag utropar högt ett "Hallå Visby! Snart är det Vespatider!". Det börjar likna vår, jäklar i min lilla byrålåda.

Snart ska vi rulla fram, ställa upp våra scootrar i vart och varannat hörn och fotografera hejdlöst! Jag har ägnat vintern åt att se ut platser. Snart, snart! Är det inte långt borta. Då blir drömmarna verklighet. Italien kommer närmare. Till ett Visby nära dig.

Lyssna på: The Leisure Society "Last Of The Melting Snow" (The Sleeper, 2009)

torsdag 25 februari 2010

Bokreaktion


Lyxade till med en ledig dag mitt i veckan och gick med Ulrika på bokrean. Vi shoppade loss likt Shirley Worthington på Lambrettan i "1950s" från Getty Images, som jag fick för en ynka femtiolapp.

Bästa bokfyndet var nog annars fin-fina "Hasse & Tage: Svenska ord & Co - Saga & sanning" av Staffan Schöier & Stefan Wermelin. En sån där feelgood-bok, helt värdig herrarna Alfredsson och Danielsson, som man vill sitta och bläddra i om och om igen. Tage minns jag sa en gång i ett TV-program, att han inte var anhängare av någon särskild politisk åskådning. Han var bara humanist och cyklist! I den andan är jag scooterist.

Nöjda med våra bokinköp drack vi varsin god latte på Visby Choklad & Espressobar innan vi gick hem för att fika lite mer. Och strunta i alla måsten. Vilken ovanligt bra vanlig dag!

Lyssna på: The Books "Smells Like Content" (Lost And Safe, 2005)

måndag 22 februari 2010

Murmods


Helgens snökaos och vidriga vindar lyste med sin frånvaro under morgonpromenaden till jobbet. Chansade, med framgång, på skottade vägar och Clarks Desert Boots. Mössan av till snöröjarna, Visbys bussiga beskyddare!

Lyssna på: Fleet Foxes "Your Protector" (Fleet Foxes, 2008)

torsdag 18 februari 2010

Tio tusen passerade!

Helt crazy. Idag kollade jag för första gången på länge statistiken för bloggen och det visar sig att förra torsdagen passerades milstolpen 10 000 besök! Tio. Tusen. Tänk att min lilla blogg om Vespa LX 50, mitt scooter- och kaffeintresse och annat skoj har lästs så mycket sedan kickstarten för ett och ett halvt år sedan. Bara att brumma vidare, tack ska ni ha allihop!

Lyssna på: Barbro Lindgrens fantastiska bok Loranga, Masarin och Dartanjang, inläst av härliga Toivo Pavlo, om hur dom köper tio tusen korvar åt tigrarna som är på besök!

tisdag 16 februari 2010

Vackrare vardag


Äntligen lite ordning och reda på kontoret! Den supersnygga tavlan jag fick i gåva av Gävle Scooters pryder nu min vägg och påminner om alla roliga rideouts tillsammans. Och de kommande! Snackade med Bigge idag, entusiastisk över storrenoveringen av Vesporna och snickrandes på ny hemsida. Exakt rätt grejer att syssla med så här års! Scootergänget i Gävle planerar för Gotlandstrippen i sommar. Allt är med andra ord på banan, dags att GÅ hem.

Lyssna på: Rollins Band "Brother Interior" (Get Some Go Again, 2000)

söndag 14 februari 2010

Hjärta

Idag är det Alla hjärtans dag. Jag och hjärtat hoppar stans alla restauranger och kör engelskt hemma istället, scones och Earl Grey Royal. Lika kungligt nu som för en tio, tolv år sedan då bilden togs på oss med våra scootrar. Vi fikar efter ett år men minns inte riktigt när, tiden går så fort när man har kul ihop!

Det vore förresten mer passande om det hette Alla dagars hjärta. Det är så jag känner för mitt!

Lyssna på: Al Green "Love And Happiness" (I'm Still in Love with You, 1972)

måndag 8 februari 2010

Bensköldsflaggan


På planeringsmötet med Visby Vespa Club snackade vi om att profilera klubben ytterligare vid olika arrangemang. En idé som kom upp var att ta fram en egen klubbflagga att fästa på benskölden. Utifrån vår logga har jag gjort ett designprov och idag drog jag till klubbkamraten Ronny Ohlsson för att prova det på nåt stilfullt objekt! Ronnys enormt fina Vespa GTR 125 som i princip är helt orörd fick stå modell.


Jag är i det närmaste nöjd, men både Ronny och jag tyckte att loggan borde förminskas något och få mer luft runtom, så det får bli lite grafisk tuning innan den går till tryck. Tack även till Eskilstunas scooterson Ronnie Gavelin, som hjälpte mig att få fram ett vettigt format på flaggan.

Vi kommer att glänsa extra mycket på Den stora MC-kortegen som körs här i Visby på nationaldagen. Treknappars kostym och nypolerade Vespor, alla prydda med bensköldsflaggan. Hur ska nån kunna toppa det?

Lyssna på: Ian Brown "For The Glory" (My Way, 2009)

söndag 7 februari 2010

Visbys vänliga Vespister

Det knackar på dörren. Vår kassör Pertti har tagit sig tid att personligen svänga förbi med ett välkomstpaket från Visby Vespa Club. Sånt gör mig så himla glad! Paketet innehållet ett fint brev från ordförande Mia Stuhre, stiligt medlemskort med nummer 21, pin som garanterat hamnar på kavajen direkt och ett supersnyggt tygmärke. En sak ska sägas om Gotland, här är man väldigt bra på att få människor att känna sig välkomna. Föredömligt!

Lyssna på: Rickey Kelly "Here's To Good People" (Here's To Good People, 2008)

Sötbrödsdagar


Ulrika och jag ägnar helgerna åt att prova Visbys alla fik. Och gå långa promenader. Kanske en nödvändig kombination?! De bästa semlorna avnjutes på Café Gula Huset på Tranhusgatan. Deras hemlagade fikabröd slår det mesta och så är dom så himla trevliga där. Rekommenderas! Fem Vespor av fem möjliga.

Lyssna på: The Sundays "My Finest Hour" (Reading, Writing and Arithmetic, 1990)

lördag 6 februari 2010

Lördagsgodis

Vad är oddsen? tänker jag när jag hittar en skål full med godis i en butik på Stora Torget i Visby under lördagseftermiddagen. Vi dras till varandra, magneterna och jag. Minus i plånkan, plus i scooterhjärtat.

Lyssna på: Broder Daniel "The Kids Are Alright" (Saturday Night Engine, 1995)

tisdag 2 februari 2010

Mammas mössa


På sommarvägarna måste man hålla huvudet kallt. Vintertid, varmt. Mammas mössa, som hon stickat åt mig efter en bild jag försett henne med, bär jag med största stolthet. Att den skulle bli grymt snygg visste jag. Perfekt storlek blev det också, mamma har såklart koll! Hemmagjort äger, såväl i Hoboken som i Visby.

Lyssna på: Sonic Youth "Teen Age Riot" (Daydream Nation, 1988)