Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

fredag 16 december 2011

Årets julpyssel


Dom fina arbetskamraterna på Sveriges Järnvägsmuseum vet vad jag behöver för att krya på mig! Let's go to work!


De första delarna i ramen och bottenplattan är på plats.


Sadeln har tryckts på. Notera det fina snittet i träet ...


... som gör att sidorna kan vikas in mot varandra vid nosen under sadeln. Snyggt!


Här ska baklyktan sitta.


Sidokåporna monteras. Här begår jag ett misstag, men det inser jag inte förrän senare.


Hittills har jag klarat mig utan lim, men för att de yttre lagren på sidokåporna ska hållas på plats, passar jag på att limma ihop alla delar.


Hjulens bärande axel har blivit ihoplimmad med sidokåporna. DOH! Hur tänkte jag? Och framförallt, hur ska jag nu få hjulen på plats?


Kapa, kapa, kapa. Hrmph!!


Nu har jag fått upp farten rejält och i ren iver kör jag på som tusan och glömmer helt att dokumentera dom sista stegen, vilket ju i praktiken är halva Vespan! Precis som med de flesta modeller behövs manualen allt mindre varefter projektet fortskrider. Eftersom det är en scootermodell jag sätter ihop går det också snabbare, då det är ganska självklart vilka delar som ska användas och vart de ska placeras.

I samma stund som jag ställer modellen i fönstret börjar det snöa. Dags att hälla upp ett glas must och fira lite kanske? Det är ju ändå jul snart.


Jäklar vad skoj det var! Det är inte annat än att jag känner för att sätta igång med ett riktigt fullskaleprojekt. Dags att köpa en låda med Vespadelar kanske?

Lyssna på: Beastie Boys "It Takes Time To Build" (To The 5 Boroughs, 2004)

3 kommentarer:

Chrille sa...

Cool!

Ronnie sa...

Riktigt fin! Var hittar man en sådan byggsats?

Mikael Dunker sa...

Tjena Ronnie!

Nu har jag fått reda på att byggsatsen inhandlades i butiken på Scandic Frimurarehotellet i Linköping, telefon: 013-495 30 00, e-post: frimis@scandichotels.com

Mvh
Micke