Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

söndag 18 december 2011

Sista Sparvfikat


Jag och Ulrika ägnade söndagen åt hemmapyssel – såpaskura trägolven fina inför jul, använda symaskinen och laga scooteroutfits, trycka i oss en massa skumma tomtar och sörpla must!


När vi var klara tog vi en eftermiddagspromenad till Sparven, för att träffa Magnus och Alexandra och för att fika i deras kafé en sista gång. Sparven, som också är Gävle Scooters stamfik, stänger tråkigt nog vid årsskiftet. Alexandra ska slutföra sina designstudier och kaffekungen Magnus med 16 år som ägare av Gävles finaste kaféer Spegeln och Sparven bakom sig, är sugen på att göra nåt annat i livet. Det är viktigt att göra nya saker och lyssna på sig själv. Gott så!


Jag fick en liten present av Magnus – en nyckelring med texten "Scooter pour tous Paris".


Fika med den finaste.


Foto: Ulrika Dunker
Vespamore tar sig en sista cappuccino på Sparven. Mycket god var den!


Och snygg! Precis som Bianconeri (Juventus, dom vit-svarta)


Såhär är vi vana att se dom, i den vackert inredda lokalen – med smakfullt utformade lappar och menyer, scooterkalendern hängandes på ena väggen och med en massa goda bakverk som lockar på disken. Den coola disken är förresten, om jag inte nämnt det tidigare, tillverkad av kopparplåt som kommer från taket på Sandviks huvudkontor i Sandviken.


Magnus och Alexandra, från ett tidigare tillfälle, fotat för Scooteristen till artikeln Min klubb: Gävle Scooters.


När vi tackat för oss och lämnat Sparven vandrar vi över stortorget, stämningsfullt men lite ödsligt. Trots alla lampor i träden, kan jag inte annat än tänka – vart ska vi fika nu? Gävles starkast lysande stjärna på kaféhimlen har slocknat. I Sparvens lokaler kommer ett 50-talsfik att öppna efter nyår och ägarna till det kan behöva ett stort lycka till!

Lyssna på: The Tallest Man On Earth "The Sparrow And The Medicine" (Shallow Grave, 2008)

5 kommentarer:

Björn. sa...

Trist när sådant där händer, men se det som ett angenämnt problem. Det är i alla fall mitt tips. Att fundera ut var ni nu skall fika alltså. Finnns de som har det värre(fast alltinig är ju radioaktivt eller hur man brukar säga)! :D

Varför inte fortsätta på samma ställe? Går inte ett -50 tals fik ganska bra i hop med scooterkulturen, eller är jag helt ute och snurrar på de små hjulen?

Vänliga hälsningar,

Björn!

Johan sa...

Lite sorgsligt är det ju. Nyheter för mig faktiskt, jag har visst inte hånfulles alls på sistone.

Mikael Dunker sa...

Tjena Björn!
Visst är det tråkigt på väldigt många sätt, men tack och lov har ju Kafé Vinyl nere i hamnkvarteren som är mysigt. Där har vi, som du säkert sett på bloggen, fikat några gånger. Och förhoppningsvis blir efterträdaren till Sparven ett bra ställe också. Det är väl bara det att Magnus är själv gammal scooterist och har drivit två legendariska kaféer i Gävle, som kommer vara omtalade länge "jag var där" säger vi säkert när vi blir gamla ;-)
Vidare har vi Majas kaffestuga i Gamla Gefle (där vi samlades efter orienteringen) och Böna kafé nära havet som är två andra toppenfik här i stan. Så det kommer tokfikas under 2012 års scootersäsong också!

Mikael Dunker sa...

Johan: hånfulles? Är det iPhonens stavning som spökar igen?! skulle det ha stått "haft koll alls på sistone"? Ja det är onekligen trist!

Björn. sa...

winglyouDet låter bra att "fikaframtiden" är tryggad och hur det än är...en espresso smakar aldrig lika bra som när man har sin Vespa parkerad på gatan utanför.;-)

Härligt att läsa att ni har mycket att välja på vad gäller att fika. Viktigt ju!

God Jul på dig!

Björn.