Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

onsdag 25 maj 2011

Onsdagsträff Ångstärnan


Vi var åtta körsugna scooterister som drog ut på grusiga vägar i Gävleskogarna den här ljumna onsdagskvällen. Vägen till vindskyddet drog ner många garv! Inget finåkande här inte – Gävleskogarna bjöd på rough style och diverse hinder. Sånt gillar jag, Vespan är ett bruksfordon och idag fick den jobba :-)

När vi var färdigfikade och på väg hem möter vi Tomas Stenbäck in the middle of nowhere. Han hade först kört fel (inte särskilt svårt) och kom därför något sent. Men då plockade vi fram kartan och tog en annan väg hem så att alla fick köra en ny tur. Det blev en väldigt rolig och lyckad träff med gänget! Deltog i rideouten gjorde Janne, Christer, Östen, Calle, Mange, Danne, Tomas och Micke. På Sparven dök även Gerle, Vinny och Hans upp för att säga hej!


Christer styr sin Touring säkert på skogsvägarna.


Shaky cam!


Från vänster: Christer Holm, Calle Forsbergh, Danne Magnusson, Janne Andersson, Östen Andersson och Magnus Löf.


Östen Andersson med sin Vespa ET4 hade garanterat det bästa skyddet mot alla stenar som flög omkring när vi körde några mil på grusvägarna.


Samling i solnedgången vid vindskyddet intill sjön Ångstärnan, en favorit som vi senast besökte säsongen 2009.

Lyssna på: Robyn "Bumpy Ride" (Robyn Is Here, 1997)

tisdag 17 maj 2011

Lok och LX


Jag är grymt lättroad ska erkännas, men sånt här tycker jag är skitkul! Tur att mina arbetskamrater känner likadant och gärna ordnar så att det ryker och står härliga till!


Vespa LX – Ready For Take-Off!


Överhettarångloket E2 från 1907 testas inför tjänstgöringen nu på söndag, då Sveriges Järnvägsmuseum arrangerar årets familjedag med ånglokskörning mellan Gävle C och museet.


Mattias Smedberg, den glada Gotlänningen, stortrivs!

Lyssna på: Daft Punk "Steam Machine" (Human After All, 2005)

lördag 14 maj 2011

Gävle Scooterpremiär 2011


Så var dags för årets Mayday – Scooterpremiären i Gävle! Vi samlades för "kaffekickstart" redan klockan 10 på Sparven, där Alexandra och Magnus öppnat en timme tidigare för oss och det var hög stämning i lokalen! Fikat var som vanligt kalasbra och för att citera Danne Magnusson: "underskatta aldrig betydelsen av riktigt gott kaffe". Vid den officiella starttiden klockan 11 hade femton scooterister, varav flera för mig helt nya ansikten, anslutit och därtill familj, vänner och bekanta som kommit för att titta på scootrarna.


Vinny Richards med dotter och Johnny Svensson dricker latte.


Cappuccino och fikontopp – det är grejer det, enligt Danne Magnusson!


New skool. Old skool. Vid Sparven.


Förutom Dannes Piaggio Sfera och Vinnys Lambretta dominerades scooterinnehavet av Vespor – bland annat GS, PX, LX, S, ET4, Rally, Touring och Elit med och utan sidovagn.


Johnny Svensson är ny i Gävle Scooters och hämtade förra helgen hem sin fina Vespa Elit -54, när några av oss deltog i Stockholms scooterpremiär.


När vi fikat klart delade jag ut varsin karta med premiärturen, som planerats av Mange Löf och sedan hälsade jag alla välkomna till scooteråret 2011. Jag berättade om lite grejer vi har på G under säsongen och såg till att alla nya i gänget fått med sig tygmärken och t-shirts hem! Klistermärken efterfrågades av flera, så det blir till att designa sådana framöver. Efter genomgången drog vi iväg och Mange fick leda kortegen från sin läckert limegröna Vespa Primavera.


Det var lite gråmulet och småkyligt i luften, även om det inte syns på bilden. Men vart vi än körde, lyste ansiktena upp på de som mötte oss!


Ola Gustafsson lutar sig över sin Vespa Elit med sidovagn i rondellen. Tomas Stenbäck hänger på.


Vinny med dotter. Och mjukisdjur!


Vi närmar oss Gävle brandstation som ritats av Ferdinand Boberg, innan vi svänger in precis framför och passerar Gevaliafabriken. Därefter kör vi mot gasklockorna.


Efter en timmes rideout i Gävle stannar vi framför ännu en av Bobergs skapelser – stora gasklockan, där Teaterbiennalen just nu pågår för fullt. Allmän plåtning och Danne tar en gruppbild på oss till Scooteristens premiäruppslag.


Efter gaslockorna körde vi till slutmålet – Bike Center, där Micke väntade med nybryggt kaffe, kakor och godsaker i form av scooterprylar till kampanjpris just denna dag. Några av oss kikade på en nyinkommen och extrautrustad Vespa LX 125 Touring, medan andra passade på att låna lyften och snabbmeka lite med delar som inhandlades. Precis som det ska vara – premiären är bara starten på resten av säsongen. Och den började bra i år, hoppas det fortsätter så!


Bilderna har jag fotograferat med appen "Retro Camera" till iPhone.

Lyssna på: Beastie Boys "Long Burn The Fire" (Hot Sauce Committee Part Two, 2011)

torsdag 12 maj 2011

Gott sällskap


Vespade till favoritfiket efter jobbet för en latte med min älskade Ulrika.










Bytte till mig en vinyl med Magnus. DJ Modzilla!

Lyssna på: Secret Affair "Let Your Heart Dance" (Single, 1979)

tisdag 10 maj 2011

Premiäraffisch


Såhär blev affischen för Mayday – Scooterpremiären i Gävle lördag 14 maj. Gävle Scooters träffas för en "kaffekickstart" på Sparven klockan tio. En timme senare är det officiell samling, sen drar vi ut på stan för en svängom med tillhörande plåtning, DaNnE gömmer sig bakom kameran och kirrar några snygga bilder. Därefter rullar det på några timmar. Alla som läser detta är välkomna. Vi ses!

Lyssna på: Good Shoes "All In My Head" (Think Before You Speak, 2007)

Utvärdering av halvmaran


Spontanbesök i eftermiddagssolen – då serveras 5 Estate espresso! Johan och jag sprang Gävle Halvmarathon i förrgår, i gassande sol under namnet Benröta Vespamore. Jag har aldrig sprungit ett så långt tävlingslopp så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, men klockade in på 1.45.56 och känner mig nöjd med tiden. Benen värker som sjutton såhär två dagar efteråt, konstigt vore det kanske annars? Men vi har fått mersmak! Nu väntar några dagars ytterligare vila, sen börjar milträningen igen. Till hösten kanske vi kan putsa tiden ytterligare. Men nu njuter vi av kaffet och bedriften att vi faktiskt tog oss i mål, gott så.

Lyssna på: Geographer "Paris" (Animal Shapes, 2010)

lördag 7 maj 2011

Stockholm Scooterpremiär 2011


Foto: Maria Larsson

Idag har jag upplevt den bästa scooterdagen i mitt liv hittills – premiären i Stockholm med samling på Sjöhistoriska museet. Massvis med supertrevliga scooterister, stadskörning i underbart väder, glada miner överallt från mötande människor, vänner som kom och tittade, blev bjuden på en dubbel espresso, uppmuntrande ord som "tuffa kör med ryggskydd", ruskigt god stämning och många kramar. Jag kommer förmodligen somna med leendet på läpparna i kväll!


Christer Delding är en av mina äldsta scooterkompisar som jag lärde känna när vi jobbade tillsammans på Volt reklambyrå. Det här var första gången vi körde Vespa tillsammans!


Gävle Scooters nya medlem Johnny hämtade med Vinny och Manges hjälp upp denna vackra Vespa Elit från 1954 en timme innan premiären! Bakom den står Manges Primavera-karamell.


Jag och Ola Backer, mångårig scooterist och 2009 års vinnare av Svenska Scooterklubbens resestipendium.




Christian Rudheim och Bo Martin samlar truppen innan avfärd.


Kortegen lämnar Gärdet och passerar Berwaldhallen.


Ciao, Mange Löf!


Vacker utsikt vid Slussen.


Renstiernas gata på Södermalm, på väg mot Nytorget.


Stilfulla scooterister.


Löpare i "Kungsholmen runt" stoppade oss en stund när de sprang förbi.


Crowded på Nytan.


Syrran och Viggo kom och hälsade på mig!


SSK:s sekreterare Tobias Reiner har en Vespa-pärla i samlingen.


Stockholm Mods Scooter Club har utan tvekan flesta lampor på sina scootrar.


Goda vännerna Fredrik och Maria på besök i Stockholm kom och tittade.


Jag, Erik "Hasselmusen" Heselius och Janne Andersson.


Glatt gäng! Dimitri Chalias i solbrillorna ledde oss ut till Grisslinge havsbad.


Ridouten till Grisslinge havsbad bjöd på riktigt trevliga vägar. Johan Winte & co parkerar för att handla glass och fika. Vi kopplade av i solen en stund innan det var dags att dra hemåt, denna perfekta premiär i Stockholm lördag 7 maj 2011.



Lyssna på: Martha Reeves & The Vandellas "Dancing In The Street" (Dance Party, 1964)