Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

fredag 9 mars 2012

Scooterklubbens årsmöte


Ulrika och jag åkte till Stockholm för att delta i Svenska Scooterklubbens årsmöte på Södermalm lördagen den 25:e februari 2012. Givetvis hann vi med en surdegs- och lattefika på stan innan det blev dags att spendera några timmar i ett garage med scooterkamrater från norr till söder.


Johan Winte och gänget som håller till i Nytans Scootergarage hälsade välkommen till lokalklubbsmötet, som föregick Svenska Scooterklubbens årsmöte.


Johan hade förresten tagit sin blå Vespa Rally på årets första tur, dagen till ära!


Sidokåpa från Vespa Touring, lackad i snygg racinggrön färg!


I garaget stod också den här vaxduksbeklädda Lambrettan, modell Golden Special!


Slut på däcksparkande och scooterspanande – lokalklubbsmötet drar igång, med redovisningar från året som gått i scootersverige. Grym uppslutning med representanter från hela landet och dessutom avdelningen på Åland! Mackor och dryck intogs medan dom andra tuggade på.


Lokalklubbsmötet rundades av och vi flyttade över till Boulehallen som ligger alldeles intill. Årsmötet hölls i ett rum målat helt i guld. Jag vet inte vilket som var värst – det guldmålade rummet med taskig ventilation och dåliga utrymningsmöjligheter, eller det faktum att larmet gick och ingen brydde sig?! Falskt alarm tack och lov, mötet rullade vidare.


Jag började frysa och kroppstemperaturen steg rejält, trots den här varma TV-brasan! Det skulle visa sig bli början på två veckors sjukdom för min del, därav inga blogguppdateringar på Vespamore.


En smarrig middagsbuffé satt fin-fint efter årsmötet.


Vuxna människor roar sig i en grusig källare på södermalm.


Under kvällen ordnade Henrik Albertsson och Ola Backer ett roligt scooterquiz! Jag och Ulrika bildade lag med Åsa Samuelsson och Ronny Nilsson. Det gick sådär, men vi kunde åtminstone några frågor och slapp komma sist! Skönt.


Glada quizvinnare! Konstantin, Ronnie, Tobias och Michaele.


Ungefär såhär mycket såg jag av Soul Satisfaction – bandets snack inför konserten. Trist att missa deras version av Al Wilsons "The Snake" t.ex. för den lät riktigt bra på repet. Men febern tog över och det blev dags att gå till hotellet och vila istället.


Innan jag sa hej för den här gången, hann jag iallafall få en bild på den mycket värdige vinnaren av Svenska Scooterklubbens resestipendium – Blacksmiths egen Ronnie Gavelin! Stort grattis Ronnie och tack till SSK för ett välordnad och jäkligt roligt årsmöte!

Lyssna på: Nieminen & Litmanen "Stockholm" (Nieminen & Litmanen, 2004)

Inga kommentarer: