Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

måndag 31 augusti 2009

Konströj


I morrn gäller det! Årets sista stadsvandring i Gävle, även känd som Vespavandringen, som arrangeras av mig och Bigge från Gävle Scooters tillsammans med Kultur & Fritid, Gävle kommun. Start på Gasklockorna 18. Välkomna!


Golfrestaurangen gör reklam för Vespavandringen!


Bigge går loss med röjsågen så att alla deltagare i stadsvandringen kommer att kunna se Hans Tjörneryds konstverk vid Avan Limbus Art Museum. Hoppas vi ses i morrn! Du vill inte missa det här.

Lyssna på: Träd, gräs och stenar (Träd, gräs och stenar, 1970)

tisdag 25 augusti 2009

Vespappa


Ska du prova Vespan, farsan? Och DÄR försvann han. Kom tillbaka efter en stund med ett fånigt, eller kanske snarare pillimariskt leende på läpparna.
- Man känner sig som 16 igen!

Jag hade ingen moppe när jag var 16, men man kan säga att vi har en omvänd förståelse för varandras känsla av att köra Vespa. Samma kärlek på två hjul.

Lyssna på: Caesars Palace, Love For The Streets, 2002

lördag 22 augusti 2009

Kortege genom Gävle

Film från Gävle Scooters kortege genom stan, från konserthuset till stadsdelen Brynäs, innan avfärden till Älvkarleby.

Lyssna på: Miles Davies & Sonny Rollins "No Line"
(The Classic Prestige Sessions, 1951-1956)

Scooterträff Älvkarleby


16 taggade scooterister nappade på erbjudandet att delta vid höstupptakten med Gävle Scooters torsdagen den 20 augusti. Vi bestämde oss för att åka till ädelfiskens lovade land två och en halv mil bort, till Älvkarleby i norduppland.


Som vanligt träffades vi på parkeringen vid Gävle Konserthus innan kortege genom stan. En scootermodell från varje årtioende från 1950-talet till 2000-talet var representerade tack vare nya i gänget som anslöt. Sammanslutningen Gävle Scooters är nu över 30 personer. Det värmer scooterhjärtat!


Svenska Scooterklubben-medlemmen Stig-Urban Hanson dök upp och lovade komma på sin Vespa P200E vid nästa träff. We like!


Calle Forsbergh, Bigge Svendsen och Johan Anderung


Ronnie Loiner, Johan Anderung, Lars Winberg, Börje Söder, Bigge Svendsen och Gösta Björkström


Erik "Hasselmusen" Heselius tar täten på sin Vespa PX 125E


Bigge Svendsen på sin Vespa Popolino 125 och Lennart Mårtensson på sin Vespa P200E


Tommy Mårtensson från Söderhamn körde 10 mil enkel resa på sin Lambretta TV 175 till Gävle för att delta på träffen. Respekt.


Ronnie Loinder med stilsäker matchning, Popolino och vurpollon!


Nya Gävle Scooteristen Börje Söder på sin Vespa GS 150


Gösta Björkström på Vespa Touring 150 och Lars Winberg på Vespa Rally deltog för första gången på träffarna med Gävle Scooters


Vi har lämnat Gästrikland bakom oss och är på väg mot slutmålet


Framme i Älvkarleby


Lars Winbergs Vespa Rally från 1970 i förgrunden och Tommy Mårtenssons Lambretta TV 175 närmast bakom den


Johan Anderung nöjd med sin Vespa PK 80S


Tomas Stenbäck & co drar hemåt igen


Jag och Börje Söder gillar hjälmar med svarta stripes!


Solnedgång vid hemfärden från Älvkarleby

Lyssna på: The Chemical Brothers "The Salmon Dance"
(The Salmon Dance, 2007)

onsdag 19 augusti 2009

Vackert vid vattnet


När vi trampat oss trötta på tippen behövde vi blåsa av skiten från scootrarna. Så vi tog oss ut till Bönan och såg solen sjunka och skänka glans åt våra röda raketer. Kalla fick vi oss en kvällskaffe hos klubbkamraten Tony och hans tjej på hemvägen. Skönt som sjutton.




Min Vespa LX 50 poserar på bryggan

Lyssna på: They Live By Night "Standing By The Sea"
(The Live By Night, 2007)

Toppen på tippen


En så jäkla rolig kväll. Vi skulle ut och reka inför Vespavandringen, Bigge och jag. Det blev röja istället. Med Vespa. Vid den gamla soptippen där konstnären Hans Tjörneryd anlagt Avan Limbus Art Museum, som är sista hållplatsen på vår vandring. Vill du veta vad jag snackar om egentligen? Kom på scooter till Gasklockorna i Gävle tisdagen den 1 september kl 18. Så får du se. Och höra.


Foto: Bigge Svendsen
Monoliterna visar sig efter att vi trampat runt en stund


Säg ost!


Bigge vid UFO-landningsbanan. Ja, det är en sån



Lyssna på: Art Of Noise "Something Always Happens" (Peter Gunn, 1986)

tisdag 18 augusti 2009

Scooterklubbens nya hemsida


En milstolpe och två hundra blogginlägg passerade. Och som av en ren händelse rullar också Svenska Scooterklubben in på en ny väg, när den nya hemsidan nu lanseras. Den smygvisades på årsmötet tidigare i år och har ett helt nytt utseende signerat Åsa Samuelsson.

Här har Gävle Scooters fått en egen sida med information, bilder och länkar. I shoppen finns stiliga pins för skjortan, klistermärken för scootern och tygmärke för parkan! För den den riktigt shoppingsugne är en titt på anslagstavlan att rekommendera. Precis som höstluften andas hemsidan friska vindar, med stöd för bloggar, RSS och bildgallerier. Härligt!

Lyssna på: Yael Naïm "New Soul" (New Soul)

måndag 17 augusti 2009

Födelsedagsreflektion


Idag är det ett exakt år sedan jag startade Vespamore. Från början tänkte jag blogga tillsammans med Magnus på Kafé Spegeln. - Jag bidrog med EN bild, skrattar Magnus när jag träffar honom efter jobbet. Ja, vissa är helt enkelt bättre på att göra kaffe och andra på att tugga. När man fikar efter ämnen att skriva om.

Lyssna på: Trummor & Orgel "A Future Past"
(Reflections From A Watery World, 2007)

Harmoni


Efter en härlig åktur parkerar jag Vespan för att ha ett arbetsmöte med några kollegor. Texten på stenen beskriver känslan så otroligt bra!

Lyssna på: Sly & The Family Stone "Harmony" (Life, 1968)

söndag 16 augusti 2009

Scooterträff Ångstärnan


Det blåste som sjutton i morse och med senaste träffen färskt i minnet gick jag upp på vinden och tog fram Ben Sherman-vinterparkan. Jo, det är sant. Jag är en chicken när det kommer till race. Vem vill frysa när man åker? Efter lite övervägande och med en termos kaffe och mammas bullar i bagaget tog jag sommarparkan istället. Långnäsa åt alla väderhemsidor, det blev inte alls som ni förutspådde!


På vägen till Janne, där vi ska träffas, kommer en man körandes på en orange Vespa som jag aldrig sett tidigare. Lars Winberg heter han, är supertrevlig och den kalasfina Rallyn från 70-talet har han renoverat själv. Jag blir alltid lika glad av nya kontakter! Lars och hans kompis sålde motorcyklarna och köpte varsin Vespa istället, får jag veta. Med dessa två nykomlingar och Robban som jag lärde känna förra veckan är vi 30 personer i Gävle Scooters. Helt otroligt. Och helt underbart!


Janne har lastat Touringen inför avfärd
Dagens mål: sjön Ångstärnan nordväst om Gävle


Scooterled


Bom i beräkningen


Magnus Löf, Lennart Mårtensson och Janne Andersson


Vänligt välkomnande!


Danne Magnusson, Lennart Mårtensson, Janne Andersson och Magnus Löf tar skydd från vinden och en fikapaus som satt som en smäck


Färdigfikade men inte färdigåkta - mot loppisen på Spikfabriken i Valbo innan dom stänger


Jag fyndar "Tekniken i dag" från 1954 för 10 pix, med flera sidor om "Folkbilar på två hjul". Texten till den högra bilden är talande: "Trots sina små hjul har scootern visat sig ha förvånansvärt god framkomlighet även på dåliga vägar". Temat för dagen säger jag.


Visste ni förresten att Gästriklands grundämne är krom?!

Lyssna på: Neil Young "Ordinary People" (Chrome Dreams II, 2007)

Min älskade och jag



Lyssna på: The Stone Roses "Ten Storey Love Song"
(Ten Storey Love Song, 1995)

lördag 15 augusti 2009

Jannes Vespa Servizio


När saker inte går riktigt som dom ska, som Magnus Vespa Super Sport till exempel, åker man ut till Gävle Scooters husmekaniker Janne Andersson för en genomgång. Lite skit i förgasaren är snart ett minne blott och medans dom stora pojkarna leker verkstad, lånar jag Jannes Vespa 50 och tar ut svängarna på Milbostigen. Jäklar. Den är rolig den där Vespan!


Reparatörn i Forsby


Foto: Magnus Rudberg
Jag gillar Jannes vita Vespa 50 stenhårt

Lyssna på: The Undertones "Teenage Kicks" (Teenage Kicks EP)

fredag 14 augusti 2009

Scooterträff Strandbaden


Trots endast ett dygns påannonsering och med lite rundringning fick vi ihop sju peppade Gävlescooterister i onsdags. Vi samlades som vanligt på konserthusets parkering för att spåna på möjliga resvägar. Och som så många gånger tidigare i år fick vi kanonväder, så därför beslutades om en längre sväng till Strandbaden i Årsunda utanför Sandviken, ca 4 mil bort.

Innan jag satte mig på Vespan funderade jag på om Baracutajackan verkligen behövdes. Vad tänkte jag? Dom sista milen kylde ner mig ordentligt. Men hemma igen kände jag mig varm inuti. Batteriet hade laddats på nytt.


Calle (ny i gänget), Janne, Danne och Mange


Samlingsplats för Gävle Scooters


Tomas Stenbäck och Lasse Svendsen


Då drar vi! Danne Magnusson gasar på


Och resten likaså!


Genom byarna


Lasse Svendsen är nybliven Vespa PX 125-ägare


Magnus Löf i ljusets hastighet :-)


Lasse och jag


Calle Forsbergh på sin Vespa P200E


Framme i Strandbaden och uppställning med gänget:
Calle, Janne, Lasse, Danne, Mange, Tomas


Tomas Stenbäck och Danne Magnusson lämnar Strandbaden i kvällssolen

Lyssna på: The Beach Boys "Devoted To You" (Beach Boys' Party!, 1965)