Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

torsdag 12 augusti 2010

Efterlängtad Fåröutflykt

Så var vi på väg med Fåröfärjan – Ronny Ohlsson, Chrille Gottberg och jag. En resa på min Vespa LX 50 som jag har velat göra hela sommaren. Bara väntat på rätt tillfälle, som denna sköna sensommardag. Plus tjugo i luften och humöret på absolut topp!

LX:n tvättad, nyvaxad och kromet har putsats inför denna dag!

Vi körde mot Lauterhorn och stannade till i gästhamnen. Ronny fotograferar skönheterna ...

... och jag mina dammiga Deserts!

Ronnys stenhårda sport-PX.

Vidare på slingriga kustvägar mot Digerhuvud, Fårös främsta raukområde.

Chrille Gottberg fångar mig på bild.

En favoritvy i mina ögon!

Helt osannolikt fick vi sällskap av ytterligare en scooter med samma mål som oss. Supertrevliga Anna och Oskar körde en PX 200, Vespan som Oskar ägt i 22 år.

Vid det här laget var vi rejält sugna på Zoégas Intenzo som Ulrika skickat med mig i termos. Ronny kastar varpa med chokladkakan vi köpte på vägen ;-)

Vi susar förbi Fårös vackra gårdar och jag kan inte låta bli att ta en bild i farten.

Parkerade vid Kutens Bensin och Crêperie Tati för en lunch i avslappnad miljö.

Riktigt mycket gott att välja på!

Min favoritgalette heter Kerouac och innehåller emmentaler, chèvre, roquefort, bacon, potatis och valnötter. Ronny smäller i sig Elvis de Luxe och Chrille en Hopper. Vi är vansinnigt mätta efteråt – rejäl valuta för pengarna!

Tillbaka i Fårösund tankar vi Vesporna och kör mot Rute Stenugnsbageri för lite mer fika. Det går alltid ner en kaffe till!

Chrille njuter i eftermiddagssolen med en latte ...

... och Ronny leker med sin nya mobil – här ska Facebookas! Klart man vill visa alla vilka godsaker vi sätter i oss, innan det är dags att köra hemåt igen.

I Tingstäde, med den gamla bensinstationen, tar vi av mot Hejnum för att åka på underbara vägar och blicka ut över öppna fält. Hemma i Visby igen har vi arton mil ytterligare på våra mätare och har fått uppleva en av årets bästa scooterdagar tillsammans!

Lyssna på: Bergman Rock "Home Is Where the Herd Is" (Bergman Rock, 2003)

1 kommentar:

Chrille sa...

Mycket bra bilder!