Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

fredag 1 april 2011

Jungfruturen


Alla papper klara dagen till ära och Johan rullar planenligt ut sin Vespa S 50 från Gävle Bike Center för att köra dom allra första kilometerna – Jungfruturen – tillsammans med mig och min nyservade Vespa LX 50.


Foto: Micke "Dino" Andersson
Vespa LX 50 och Vespa S 50. Med stödben.


Vi passerade Gasklockorna på väg till Alderholmen.


Foto: Johan Anderung
Krama en kajkant! Fotosäsongen är officiellt igång.


Det nya bostadsområdet som växer fram på Alderholmen kallas Gävle Strand. Det maritima temat och höghuset Fullriggaren får utgöra en fond för våra färgglada Vespor, denna något gråa och kyliga första aprildag.


Vespa S 50 i hamnen vid havets inlopp till Gävle.


Sen körde vi vidare genom stan för att visa våra praktfulla pärlor. Huvuden vändes. – Kolla Vesporna! Hörde jag vid två tillfällen under den cirka en timme långa stunden vi var ute och körde.


Foto: Ronald Erling
Vi stannade i söderbacken och Gävlescooteristen tillika Vespa Sprint och Texas Longhorn-ägaren Rodde kom ut och imponerat kikade på scootrarna innan det var dags att styra hemåt. Något frusna. Lyckliga. Premiärrusiga!

Lyssna på: The Soft Pack "Pull Out" (Pull Out, 2010)

6 kommentarer:

Chrille sa...

Fina bilder som vanligt!

Mikael Dunker sa...

Tack Chrille! Äntligen är några av oss igång igen :-)

Björn. sa...

Verkligen läckra bilder, på läckra scootrar. Den grå dagen får dem att sticka ut än mer och S 50:n är verkligen läcker! Gävle verkar dessutom vara en fin stad att "vespa" omkring i.

Grattis till "Juves" vinst förresten! :-(

Forza Roma :-)

Björn!

Fredrik sa...

Härligt! Hoppas Johan trivs med sin "S". Den är riktigt fin. Min har gjort 100 mil nu, så det är dags för första servicen.

Mikael Dunker sa...

Björn: Tack! Ja det var perfekt fotoväder egentligen, för precis som du säger så kom Vesporna verkligen till sin rätt med sina starka färger! Gävle är inte så tokigt faktiskt och jag lovar att återkomma med fler bilder från platser som på olika sätt visar upp det fina och spännande i staden!

Mikael Dunker sa...

Fredrik: Johan är vansinnigt nöjd! Och jag håller med dig om att den är superfin! Har fått flera kommentarer på bilderna och det märks att många gillar den orange färgen. Ser fram emot fler av dina fina bilder.