Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

lördag 23 april 2011

65 minuter Vespa 65 år


Just den här dagen för 65 år sedan grundades Vespa och det firade Gävle Scooters med en utflykt på 65 minuter där vi njöt av varenda en! Denna påskafton bytte vi blåkulla mot blårök och tog sikte mot Kärringudden. Att det inte skulle gå att ta sig dit gjorde knappast någonting utan istället lade vi ytterligare några kilometer på våra mätare och hamnade i Vårvik, på en brygga vid havet!


Johan tar den kortaste vägen ner från parkeringen till bryggan.


Tomas Stenbäck och Johan Anderung fick njuta av sommarvärmen och utsikten. Det var årets klart varmaste dag med ca 20 plusgrader!


Johan hade grejat termoskaffe och jag hade köpt med mig scootergotta som vi bjöd på – Ahlgrens reservdelshjul, hallonbåtar för havstemat, Kick med tanke på namnet och den snygga förpackningen och givetvis påskskum!


Blandningen föll Gerle Ekelund, Bigge Svendsen och Lasse Winberg i smaken.

Jag hade tagit ur innerfodret på min M65 parkas men fick lägga den på bryggan – det var riktigt varmt och skönt ute!


Foto: Johan Anderung
Jag och Gerle Ekelund funderar över Lambrettas födelsedag. Den måste vi också fira! Det finns alltid en anledning att träffas och scootra :-)


Från vänster: Vespa LX, Vespa PX, Lambretta Ld, Vespa Rally, Vespa S (bakom rallyn), Vespa Popolino och Vespa PX.


Dags att sopa rent och kvasta tillbaks till stan!


Bigge says: Peace, Love and PX!


Gävlescooteristerna på väg hem. Det blev ett något längre firande än 65 minuter och det känns förstås helrätt för maskinen som nått pensionsåldern, men är lika vital som någonsin! Med nya modeller och nya målgrupper som förälskar sig. I originalet. Buon compleanno Vespa!

Lyssna på: The Sugarcubes "Birthday" (Birthday, 1988)

1 kommentar:

Kokodrill sa...

Kör själv en nyare LX50 och älskar den. Eran tur såg mycket trevlig ut.

MVH

/Micke