Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

lördag 2 april 2011

Rideout Gävle


Jag väcks av ett pling i telefonen. Inser att jag somnat i soffan och tagit sovmorgon. Det är Johan som messar att han är sugen på att dra ut en sväng och lufta Vesporna igen. Hundarna måste luftas de också, men när det är gjort och dom verkar nöjda, ser jag till att få i mig lite käk. Då tutar det utanför dörren så det är bara att dra på sig parkan och starta Vespan.

Vi körde hem till Janne Andersson i Gävle Scooters för att kika hur det gått med de olika projekten. Touringarna var i fint skick, Vespa 50:an sådär men det mest spännande – en Vespa Rally på gång! Motorn är renoverad men det återstår en del arbete med resten.


Janne berättar vad har gjort med Rallyn, som han skaffat förra året.


Sidokåporna till Rallyn, allt i originalskick.


Vi drog vidare och eftersom det var lite ruggigt idag också stannade vi till vid Épi Bageri & Café för varsin latte. Jag köpte med mig deras underbara Levainbröd till middagen.


Foto: Johan Anderung
Vi träffade min kompis Bengt Söderhäll från Stig Dagermansällskapet, som gillade scootrarna och berättade om Vesparelationer!


Johans läckra Vespa S 50.

Lyssna på: Steely Dan "Do It Again" (Can't Buy A Thrill, 1972)

Inga kommentarer: