Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

söndag 17 april 2011

Maxad scootersöndag


Christer Holm rullar in på sin Vespa Touring till samlingen vid Sparven, tillsammans med elva andra i Gävle Scooters. Alla hade tänt på idén att hänga med på söndagens rideout i det sköna vårvädret. Det blev ett kärt återseende och bådar gott inför Mayday Gävle 2011 – den officiella premiären 14 maj.


En bild som representerar oss och våra scootrar väldigt väl – gammalt och nytt, original och renoverat, olika ålder och olika smak! Efter en del surr drog vi ut på stan för att bjuda Gävleborna på lite ögongodis! Min film med skakig mobilkamera under en del av stadsturen finns här på YouTube.


Den otroligt vackra tidigare järnvägsstationen ritades av stadsarkitekten i Gävle Gunnar Wetterling och byggdes år 1926. Idag används Maxim främst till konserter – här spelade nyligen The Ark och förra året ett av mina favoritband The Soundtrack of Our Lives. Rackarns att jag missade den konserten, eftersom vi bodde på Gotland! Den här söndagsförmiddagen med knappt några bilar ute passade vi på att ta en snygg uppställningsbild!






Gävlescooterister från vänster: Magnus och Signe Löf, Lasse Winberg, Fredrik Halling, Danne Magnusson, Gerle Ekelund, Johan Anderung, Ronald Erling, Christer Holm, Janne Andersson och Micke Dunker.


Vi lyssnade på Gerles goda idé och körde ut ur stan och upp på Hemlingbyberget. Här har jag sprungit många mil i löpspåren och promenerat med Ulrika och våra whippets. Hemlingby är ett av mina absoluta favoritområden i Gävle!


Nio Vespor och en Lambretta. Danne drog iväg på Piaggio Sferan så den kom inte med på bild.


Ronald "Rodde" Erlings Vespa Sprint gick fin-fint denna dag!


Vinny Richards (t.v.) kommer från Australien och är ny i Gävle Scooters. Hans Lambretta var inte klar till denna dag, men Gerle (i mitten) blev ändå glad att det blivit fler riktiga (!) scootrar i klubben. Johan känner sig otroligt nöjd med sin Vespa S 50.

Efter Hemlingby vek halva gänget av men resten körde med varma solstrålar mot kinderna till Böna Café för kaffe med påtår.


När jag kom hem hade Ulrika lagat en supergod Carbonara – en kalasbra dag blev plötsligt ännu bättre!


Efter maten tog vi en latte på bron (verandan!) med vår gode vän Erik som var på besök. Erik ville köra en sväng med min Vespa och när han flyttar hem till Gävle från Göteborg har vi garanterat ytterligare en medlem i norrlands främsta scooterklubb!

Lyssna på: Me And My Army "Me And My Army" (EP, 2010)

1 kommentar:

Anonym sa...

Snyggt jobbat. Fina biler och komposition!
Rodde