Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

söndag 10 april 2011

Montering av pakethållare bak


Idag har vi hjälpts åt att montera bakre pakethållare på Johans Vespa S 50. Pakethållaren kommer från SIP Scootershop och är en tredjepartstillverkad modell. Här följer en enkel guide med de olika stegen, som kanske kan vara till hjälp för er som går i tankar att skaffa en sån.


Steg 1: Börja med att ta ur batteriet under sadeln, det kommer bara att vara i vägen senare. Ta bort Vespa-emblemet som sitter klistrat på karossen ovanför baklampan. Under loggan gömmer sig två förborrade hål. En gummispade eller liknande föremål är bra att använda så att inte lacken repas.


Steg 2: Johan skär till gummiskrapan med en mattkniv, anpassad till metallbrickan som håller pakethållaren på plats. Anledningen är enkel – brickan ska inte få repa karossen. Om man nån gång vill ta bort pakethållaren är det ju kul om det ser snyggt ut där den suttit.


Steg 3: Ta bort bensin- och oljelocken. Skruva loss och flytta på den stora svarta plastbiten så att hålen där pakethållaren ska fästas kommer fram. Pakethållaren ska alltså sitta mellan karossen och plastbiten.


Steg 4: Skruvar dras åt till hälften.


Bricka och skruv på ovansidan och bricka och låsmutter på undersidan.


Steg 5: Alla skruvar som håller pakethållaren på plats är åtdragna. Plastbiten (den stora svarta) har skruvats tillbaka och batteriet kopplats på (röd på plus och svart på minus). Notera att hålen i metallbrickan som syns på bilden ovan inte ska skruvas. De används gissningsvis på andra scootermodeller.


Klart! Snyggt som sjutton, om ni frågar mig! Det var inte svårare att montera än originalpakethållaren (jag hade t.o.m. mer problem med den till min Vespa LX p.g.a. misspassning i hålen och fick gänga om dom med tapp).


Johans nypimpade Vespa S 50 med bakre pakethållare och stänklapp som han monterat tidigare på förmiddagen!

Lyssna på: Oddjob "The Day TV Stood Still" (Sumo, 2008)

3 kommentarer:

Johan sa...

Tänk om man hade haft den manualen innan! Hade känts lite tryggare.
Snyggt fotat som vanligt! Gillar i synnerhet sista bilden mot muren. Rätt mycket Sydeuropa-känsla!

Fredrik sa...

Perfekt! Jag står i valet och kvalet mellan främre och bakre pakethållare.

Mikael Dunker sa...

Kul att vi kunde vara till hjälp Fredrik!