Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

lördag 31 oktober 2009

Scooterträff Kaffejakten


Danne Magnusson, Stig-Urban Hansson, Mikael Dunker, Magnus Löf, Lennart Mårtensson, Bigge Svendsen, Christer Holm. Saknas på bilden: Jan Andersson, Erik Heselius och Lars Svendsen

Vi börjar lära oss det här med att ställa upp scootrarna snyggt på träffarna! Nu har vi övat sen i maj då Mayday utgjorde starten för Gävle Scooters. Det artar sig, på konstfronten. Men vi tar det från början, denna oktobers sista dag med ett peppat gäng på tio totalt deltog.


Jag och Christer åkte hem till Janne innan samlingen på Kafé Spegeln. Meken gick in i garaget för att hämta Touringen, skitnöjd med sitt nya avgassystem som han monterat igår. Vi hörde motorn starta, men ingen Vespa rullade ut. Motorn stannar och Janne tittar förbryllat fram. Parkeringsstödet går inte att fälla upp! Kaprondell fram, hjälmen fortsatt på. Det börjar som det ska. Vi har väldigt kul hursomhelst.

Nere på Spegeln väntar resten av gänget på oss men kaféet är stängt så ingen förfika som planerat. Vi bestämmer oss istället för att ta en stadssväng och sedan åka direkt till målet - 50-talsfiket Nybo Café & Prylar.


Om inte spöken så börjar det gå troll i det här med att fik är stängda när vi kommer. Det har ju hänt *några* gånger i sommar. Om man säger så.


Hur är det möjligt? Man frågar sig gång på gång ;-P


Man kan bara skratta åt det, starta scootrarna och åka tillbaka.
Nåt kafé i Gävle måste väl ändå ha öppet den här helgen?


Nyöppnade Mocca Espresso Lounge i söderbacken gör ingen besviken och utlovar dessutom glass till alla gäster just idag. Kafferus har man ju hört talas om. Bigge illustrerar hur ser dansen ut! Erik ser skeptisk ut.


Parkerade och plats på gräddhyllan en trappa upp.


Jag och Christer i dimljuset!


Grymt god macka och kaffet satt ju som en handske i kylan. Perfekt.


Lycklige Lennart Mårtensson med nypimpad Vespa.


Dekalerna representerar säkert några favoritplatser i Italien, där Lennart jobbat och lärt sig språket. Respekt! Mange Löfs Touring i förgrunden. Rom, kan man säga, i bakgrunden.


Avslutande fotosession med Gevalia Scooters! Här jobbar Magnus och Bigge berättar att han varit med och gjort iordning skylten en gång i tiden. I hamnmagasinen på Alderholmen har det varit all möjlig verksamhet genom åren. Jag har varit på många Lättingkonserter förra svängen jag bodde i Gävle, för nästan femton år sedan.


Danne letar vinklar vid Gavleån.


Det ska fotas och fotas, i vanlig ordning. Killarna får snällt vänta men verkar stortrivas ändå!


Yep, så här bra var det! Bigge och Christer ger fyra tummar av fyra möjliga :-)

Lyssna på: Steely Dan "Do It Again" (Can't Buy A Thrill, 1972)

1 kommentar:

Bigge sa...

Tack för en trevlig dag. Nu står 125:an i "Biggehallen" igen, försäkrad och besiktigad, beredd ifall nya infall uppstår och vädret tillåter. 2009 har varit ett fint scooterår, minst sagt!