Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

onsdag 7 september 2011

Onsdagsträff: Mackmyra Whiskyby


Gösta, Östen, Lasse och jag träffades för en liten onsdagstur i Gävle på våra Vespor. Från samlingen på Sparven är det inte långt till Kungsbäck – området där whiskytillverkaren Mackmyra bygger en hel by tillägnad den gyllene drycken. Vi parkerade framför dom staplade 100-litersfaten och promenerade en liten bit för att kika på omgivningarna som just nu får en annan karaktär.


Ute i skogen har man uppfört en helt ny byggnad i betong – ett whiskytorn med en glasfasad genom vilken man kommer att kunna se hur tillverkningen går till. Jag tycker att byggnaden är riktigt läcker och gör sig väldigt bra bland de omgivande tallarna. Vatten från platsen där det ursprungliga destilleriet i Valbo ligger, leds fram till tornet, för att smaken ska överrensstämma med Mackmyras tidigare produkter. Dom har då tänkt på allt!


Östen kan området utan- och innantill och berättar på ett inlevelsefullt sätt för oss andra om Mackmyras planer. Gösta har flera fat som väntar på lagret, men Lasse och jag bestämmer oss för att gå ihop om ett eget. Östen, han borde få provision för sitt engagemang som leder till nya affärer ;-)

Lyssna på: Thin Lizzy "Whiskey In The Jar" (Rockers, 1981)

2 kommentarer:

Johan sa...

Vad tusan, man blir ju riktigt triggad! Finns det plats för en till på ert fat?

Mikael Dunker sa...

Absolut, du är med! Nu är vi fyra.