Vespamore, Vespablogg, Vespa, blogg, blog, Vespa LX, Vespa Sprint, Vespa Super Sport, Modern Vespa, scooter, scooterblogg, Mikael Micke Dunker, automatscooter, automatic scooter, automatvespa, automatic vespa, mods, Clarks, Gävle

fredag 25 maj 2012

Sista svängen med LX

Idag slöts cirkeln på nåt vis. Jag ägde aldrig nån egen moped när jag var i moppeåldern, men jag fick låna min kompis Marcus röda scooter vid ett tillfälle. Jag minns faktiskt den åkturen – det var så kul och jag kände mig så snygg där jag körde fram på Sandvikens gator. Vi connectade, scootern och jag. Sedan dess har jag ett speciellt förhållande till dessa små, stilfulla maskiner, tror jag.

Det blev en något längre tur denna gång, då min Vespa LX kördes i fullständigt underbart väder från Gävle till Sandviken via Forsbacka, där jag stannade och tog bilderna. Framme vid målet stod de nya ägarna, Marcus och hans familj, tillsammans med Ulrika och väntade på mig. Den som väntat mest var yngsta sonen William som längtat hela veckan och lade sig över limpan och kramade om Vespan! Vilken härlig syn! Det kändes helt rätt att sälja den till dom.

Forsbacka Bruk i Gästrikland, med sina oerhört fina industribyggnader och ett väldigt vackert samhälle kring bruket med herrgården och vattnet som forsar fram vid dammen. Väl värt ett besök! Nästa gång jag ställer upp en scooter i den här miljön blir det min Vespa Sprint. Då möter silverfärgen den rostiga fonden istället. Jag ser det framför mig. Det kommer bli skitfint. Det kommer bli magiskt!

Lyssna på: Roy Ayers "King's Last Ride" (Coffy soundtrack, 1973)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vespan är grym. Tack för att vi fick köpa den. Hälsningar Marcus o William

Mikael Dunker sa...

Tack själva! Glädjen i ögonen gick inte att ta miste på! Visst är det härligt med en äkta Vespa :-)

Anonym sa...

Slutet på en historia och början på en annan! Den röda färgen på LX:en har gjort sig mycket väl på dina fina bilder och det ska bli kul att se lite fler bilder på Sprinten nu! Hur fort går den förresten?

mvh
Christian

Anonym sa...

LX- en var fin men Sprinten kommer att vara stråt vassare när du fixat till den lite. Sörj ej den tid som gick, se framåt istället.
/Lasse